HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ankara'da işadamının öldürüldüğü silahlı saldırı güvenlik kamerasında

Ankara'da işadamı Ali Kayum'un evinin önünde uğradığı silahlı saldırı sonucu öldürülmesine ilişkin güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı.

İşadamı Ali Kayum geçtiğimiz Perşembe günü evinin önünde uğradığı silahlı saldırı sonucu öldürüldü. Silahlı saldırıya ilişkin güvenlik kameraları ortaya çıktı. Şüpheli ise yakalandı.

Görüntülerde Ali Kayum'a yapılan silahlı saldırı yer alıyor. Evinin önündeki otomobiline bindikten bir süre sonra elinde silah olan bir kişi araca yaklaşıyor. Silahını otomobilin içindeki Ali Kayum'a tutan zanlı ateş ediyor. Ateş eden zanlı daha sonra olay yerinden hızla uzaklaşıyor.

Tamamen siyah giyindiği ve yine siyah renkli bere taktığı görülen saldırganın yüzünü gizlemek için üzerindeki montun yaka kısmını da kaldırdığı görülüyor. Saldırganın ateş ettikten sonra silahı sağ elinden sol eline alarak olay yerinden koşarak uzaklaştığı da güvenlik kamerası görüntülerinde yer alıyor. Saldırganın bir araca binip binmediği, kendisine yardım edenler olup olmadığı ise kamera açısında bulunmuyor.

HASTANEYE KALDIRILDI

Ali Kayum, saldırıda 1'i başına 3'ü ise göğsüne isabet eden kurşunlarla ağır yaralanırken, silah sesleri üzerine kapıya çıkan evde çalışan hizmetlilerin haber vermesi üzerine 112 Acil Servis ile polis ekipleri olay yerine geldi. Sağlık ekipleri ilk müdahalesini olay yerinde yaptıkları iş adamını Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırdı. Saldırıda ağır yaralanan Kayum, hastanede yapılan bütün müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi.

SORUŞTURMA SÜRÜYOR

Polis ekipleri şahsın aracında ve çevrede geniş çaplı araştırma yaptı.

Yapılan incelemede aracın sol ön camının tamamen kırılmış olduğu belirlendi. Olay yeri inceleme ekipleri araçta ve çevrede geniş çaplı araştırma gerçekleştirirken, saldırgan ve ona yardım edenlerin yakalanması için Cumhuriyet Savcısı'nın talimatıyla Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri çalışma başlattı.

TOPRAĞA VERİLDİ

Öte yandan, silahlı saldırıda yaşamını yitiren Ankaralı iş adamı Ali Kayum'un cenazesi dün toprağa verildi. Kayum için Hacı Bayram-ı Veli Camisi'nde düzenlenen cenaze törenine eşi Birgül Kayum ve kızı Begüm Güral'ın yanı sıra, eski TBMM Başkanı Hikmet Çetin, yakınları, sevenleri ve vatandaşlar katıldı. Merhum iş adamının naaşı, kılınan namazın ardından cenaze nakil aracına konuldu. Kayum'un kızı ve eşi, gözyaşlarına hakim olamadı. Kayum, daha sonra Karşıyaka Mezarlığı'nda toprağa verildi.

DHA

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler