HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ankara'da yangın dehşeti

Ankara'nın Kazan ilçesi Ciğir Mahallesi'nde Yusuf Ertaş'a ait bir keçi besi çiftliğinde elektrik kontağı nedeniyle yangın çıktı.

Erbaş'a ait çiftlikte bulunan 40 keçiden yeni doğum 2 yavru keçi, yangın sırasında çıkış kapısından kaçışan keçilerin ayaklarının altında ezilerek can verdi. Bu sırada ahırdan dışarı kaçıan keçilerden biri de, erken doğum yapıp, ikiz doğurdu.

Yangın, Kazan'a 4 kilometre mesafede Yusuf Ertaş'a ait keçi besi çiftliğinde saat 15.00 sıralarında meydana geldi. İçinde 2 at, 3 inek ve 30'u oğlak olmak üzere 170 keçinin barındığı besi çiftliğinde elektrik kontağından çıktığı belirtilen yangın, kısa sürede büyüdü. Bu sırada çıkan yangını gören hayvan bakıcısı Hüseyin Çakmak durumu cep telefonu ile Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı İtfaiye Müdürülğü'ne bildirdi. Kazan'da bulunan İtfaiye Amirliği'nden gelen 3 itfaiye aracı yangına hemen müdahaleed bulundu. Bu sırada besi çiftliğinin bulunduğu kapı açılarak, içinde barınan hayvanlar kısa sürede dışarı çıkartıldı.

Hayvanların tahliyesi sırasında yaklaşık 15 günlük 2 oğlak, keçilerin ayakarının altında ezilerek can verdi. Bu sırada bir keçi ise erken doğum yapıp, 2 yavru dünyaya getirdi. Yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesi sonucu 1 saatte kontrol altına alınıp, söndürülürken, içi ve çatısı yanan çiftlikte yaklaşık 30 bin TL'lik maddi hasar meydana geldi.

Hayvan bakıcısı Hüseyin Çakmak, yangının elektrik kontağından çıktığını belirtirken, "Çiftlikte çıkan yangını görünce, içinde kalan hayvanları unuttum. Yangını büyümeden tek başıma büyümeden söndürmeye çalışırken başarılı olamadım. Daha sonra itfaiyeyi ve çiftliğin sahibini aradım. Çiftlik sahibi geldiğinde, hayvanları sordu. Ben de çıkarmadığımı hatırlayınca, hemen koşup, kapıyı açarak hayvanları dışarı tahliye etmeye başladık" dedi.

DHA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler