HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Anne köpek bulunmazsa yavrular ölecek

Adıyaman'ın Besni ilçesinden bir okuyucumuzdan yürek burkan haber geldi...

05309469500 numaralı MYNET WhatsApp Haber Hattı'mıza ulaşan, sokak hayvanlarını besleyen ve onlara yardımcı olmaya çalışan bir sokak hayvanları gönüllüsü okuyucumuz yaşadığı üzücü olayı bizimle paylaştı. Tüm okuyucularımızdan acil yardım istedi.

BU SESE HERKES KULAK VERSİN: ANNE KÖPEĞİ BULALIM!

Adıyaman Besni'de kendi yavrularıyla birlikte annesiz diğer yavruları sahiplenen hatta kedileri bile koruyan anne köpek çalındı. Anne köpeğin çalınmasıyla birlikte yavrular yemeden içmeden kesilip perişan hale geldiler. Okuyucumuzun gönderdiği fotoğraflar ve videodan da anlaşılacağı gibi çaresiz yavrular ölümle burun buruna annelerini arıyorlar.

OKUYUCUMUZ ŞÖYLE ANLATIYOR:

Merhaba MYNET HABER: Ben Adıyam'ın Besni ilçesinde Eşim ile Sokak Hayvanlarını Besleyen onlara yardımcı olmaya çalışan bir sokak hayvanları gönüllüsüyüm. Bu ilçenin 104 köyü , 5 beldesi var ve çobanlıkla uğraşır çoğu köylüler ve sürekli köpekle uğraşırlar. Bu çobanlıklar doğurttukları köpeklerin yavrularından biri seçerler geri kalanını ilçenin hayvan kesim yerine getirip 1 aylık yada daha küçükken atarlar. Yavruları attıkları yerde her zaman bir sürü yavru vardır ve ne yazık ki beslenemedikleni ve su da bulamadıkları için ya da hastalıktan ölüyorlar. Bu yavruların hepsine annelik yapan bir tane anne köpek vardı. Hemen hemen ormana atılan bütün yavrulara sahiplik eder ve emzirirdi. Dün yine eşimle, ormana atılan yavruları beslemeye gittiğimizde yavruların her birinin bir yerde yattığını, halsiz olduklarını hiç kalkmadıklarını gördük. Eşime bunların nesi var dedim anlam veremedi o da. Anne köpeğe baktık bulamadık, etraftan sorduk, dediler ki bu gün bir tane gri toros binek taksi geldi anne köpeği ve bir tane yavrusunu arabanın arkasına bindirdi, götürdü dediler. Bu götüren şahıs ya da şahıslar anne ile beraber bir tane yavru da götürmüşler ki; geri anne kaçıp gelmesin. Şimdi ormanda ki bütün yavrular ölmeden bu annenin bulunması ve geri gelmesi lazım. Lütfen burada ki yetkililer yardım etsin anne nerede ise bulsunlar getirelim. Yoksa onlarca yavru köpek ölecek. MYNET HABER'e insanlara böyle imkanlar tanıdığı için cani gönülden çok teşekkür ediyorum.

MYNET HABER: GÖREN DUYAN VATANDAŞA VE YETKİLİLERE SESLENİYORUZ

Anne köpeği çalan şahsı gören ya da duyan olursa lütfen bir an önce en yakın yetkili birime uyarıda bulunsun.

Ve belediyenin bu konudaki birimlerinin bir an önce harekete geçip yavru köpeklerin mağduriyetini gidermek için çalışmalara başlamasını ve anne köpeğin bir an önce bulunup yavrularına kavuşmasını diliyoruz.

NOT: WhatsApp hattımıza gün içinde yüzlerce görüntü, video ve haber düşmektedir. Tahmin edersiniz ki aşırı bir yoğunluk oluşmaktadır. Haberleriniz görevli editör arkadaşlarımız tarafından sırasıyla değerlendirilmekte ve kullanılmaya çalışılmaktadır.



Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler