HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Anne ve kızını öldüren kadının akıl sağlığı yerinde çıkmadı

Hacer Balıkçı ve 9 aylık kızı Zeynep'i bıçaklayarak öldüren tutuklu 36 yaşındaki Derya Çelikten, 'Akıl sağlığı yerinde olmadığı' gerekçesiyle salıverildi.

Anne ve kızını öldüren kadının akıl sağlığı yerinde çıkmadı

(DHA)- KAYSERİ'de annesi 61 yaşındaki Hacer Balıkçı ve 9 aylık kızı Zeynep'i bıçaklayarak öldüren tutuklu 36 yaşındaki Derya Çelikten, 'Akıl sağlığı yerinde olmadığı' gerekçesiyle salıverildi. Çelikten yüksek güvenlik koşullarında tedavi altına alınacak.

Kayseri 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davada 6 aydır tutuklu bulunan ve çifte cinayetten yargılanan Derya Çelikten, Nevşehir E Tipi Cezaevi'nden Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı. Derya Çelikten, duruşmada, "Kızımı öldürmesem tecavüz edeceklerdi. Annem içeriye erkek alacaktı. Annemin eve alacağı erkek kızıma tecavüz edecekti. Kızımın makatında çatlak gördüm. Canı çok daha fazla yanmasın diye kızımı kurtarmak için öldürdüm. Daha sonra kendimi öldürmek istedim. Annem üstüme yürüyünce, onu da bıçakladım" dedi.

Mahkeme heyetinin, önceki duruşmadaki isteği üzerine Adli Tıp Kurumu'na gönderilen kadına verilen raporda 'Akıl sağlığının yerinde olmadığı' belirlendi. Mahkeme heyeti annesi ve 9 aylık kızını öldüren kadının, tahliye edilerek, yüksek güvenlik koşullarında tedavi altına alınmasına karar verdi.

GEÇEN KASIM AYINDA MEYDANA GELMİŞTİ

Olay, Geen 25 Kasım’da Kayseri'nin merkez Melikgazi İlçesi Kılıçaslan Mahallesi Mümin Sokak’taki apartman dairesinde meydana gelmişti. Bir süredir eşi S.Ç.’den ayrı yaşayan ve boşanma aşamasında olan Derya Çelikten, 9 aylık bebeği Zeynep ile birlikte Sivas’tan Kayseri’ye gelip, annesi Hacer Balıkçı’nın evine yerleşti. Şizofreni hastası olduğu ileri sürülen ve eşiyle yaşadığı sorunlardan dolayı sıkıntılı günler geçiren Derya Çelikten ile annesi arasında tartışmalar çıkmaya başlamıştı. Tartışma büyüyünce sinirlenip cinnet geçiren Derya Çelikteniddiaya göre mutfaktan aldığı bıçağı annesi Hacer Balıkçı’nın sırtına 3 kez saplarken daha sonra sonra da 9 aylık kızı Zeynep’i bıçaklayarak öldürmüştü.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler