HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Annesini ve ablasını öldürdü, ceza almadı

Annesini ve ablasını kalaşnikof tüfekle tarayarak öldürdüğü iddiasıyla yargılanan 24 yaşındaki Ramazan Yavuz'a 'akıl sağlığı yerinde olmadığı' gerekçesiyle ceza verilmedi.

Annesini ve ablasını öldürdü, ceza almadı

Adana'da, annesi 70 yaşındaki Sultan ve ablası 28 yaşındaki Ayten Yavuz'u evde uyurken kalaşnikof tüfekle tarayarak öldürdüğü iddiasıyla yargılanan 24 yaşındaki Ramazan Yavuz'a 'akıl sağlığı yerinde olmadığı' gerekçesiyle ceza verilmedi.

Olay, 26 Şubat 2012'de merkez Yüreğir İlçesi'ne bağlanan Yunusoğlu Mahallesi'nde meydana geldi. Akli dengesi yerinde olmadığı iddiasıyla tedavi gördüğü Adana Dr. Ekrem Tok Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nden olaydan 15 gün önce ilaçlarını evde kullanmak üzere taburcu edilen Ramazan Yavuz, annesi Sultan ile ablası Ayten Yavuz'u yataklarında uyurken, ölen babasından kalan kalaşnikof tüfekle vurup öldürdü.

Olayın ardından jandarma ekipleri tarafından saklandığı mezarlıkta yakalanan Yavuz, sevk edildiği nöbetçi mahkemede tutuklandı. Hakkında 'yakın akrabayı öldürme' suçundan 2 kez ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı.

3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan sanık Yavuz, kendisinin hasta olmadığını iddia ederek "Sürekli beni hastaneye götürmek istiyorlar. Bana sürekli ilaç içiriyorlar. Ben hasta değilim. İlaçları içince kötü oluyorum. Tuvalete gitsem. Annem 'Yine mi tuvaleti pis ettin deli Ramazan' diyordu. Ablam da benim hastaneye yatmamı istiyordu. Ben de kızdım hakim bey" dedi.

Sanık Yavuz, mahkeme başkanının "Silahı nereden buldun? Atış yapmayı nasıl öğrendin?" sorusunu ise "Silahı duvarın içerisine koymuşlar. Kimin koyduğunu bilmiyorum. Arkadaşlarımla kuş avına gidiyorduk. Orada atış talimi de yapıyordum. Ne diyorsam hepsi doğru hakim bey" diye cevapladı.

Duruşmada ifade veren ağabeyi Erol Yavuz'un konuşmasına da müdahale eden sanık Yavuz, "Hayır hakim bey, hasta değilim. Allah'a şükür iyiyim" dedi.

Sanık Yavuz, daha önceki duruşmada İstanbul Adli Tıp Kurumu'na sevkine karar verilince de "Yapmayın hakim bey, ben hasta değilim, akıllı bir insanım. Nerden çıktı şimdi bu. Ben hastaneye gitmek istemiyorum" diyerek itiraz etmişti. Davanın ertelenmesine de "Hakim bey, ben cezaevine gireli 9 yıl 2 ay oldu. 32 yaşındayım. Duruşmayı bitirin. Gün atmayın. Beni de çıkarın" demişti.

Daha önce sevk edildiği hastaneden 'ceza-i ehliyeti bulunmadığı' yönde rapor verilen sanık Yavuz'a, İstanbul Adli Tıp Kurumu tarafından da 'Sınır ceza işlevselliği ve psikotik bozukluk' tanısı konuldu.

Mahkeme heyeti de, rapor doğrultusunda sanığa ceza verilmesine yer olmadığına ve yüksek güvenlikli bir sağlık kuruluşunda, toplum açısından tehlike kalkana kadar koruma ve tedbir altına alınmasına karar verdi.

DHA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler