HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Antalya'da beş Suriyeli çocuk öldü

Antalya'da yaşayan Suriyeli ailenin yaşları 7 ila 18 arasındaki 5 çocuğu kömür sobasından çıkan karbonmonoksit gazından zehirlenerek hayatını kaybetti.

Korkuteli ilçesi Aşağıpazar Mahallesi Kocakuruş Sokak'ta ikamet eden Suriye uyruklu 5 çocuk, kömür sobasından çıkan karbonmonoksit gazından zehirlendi.

11 kişilik Almahawi ailesinin çocukları o lan Cemile (18), Ala (14), Ahmet (11), Nesri (9) ve Gıfran Almahawi (7), Sabah saatlerinde evin diğer odasında kalan aile tarafından ölü bulundu. Çocukların, anne ve babalarının kullandığı kömür sobasındaki kovayı kendi odalarına getirerek ısınmaya çalışırken uyuyakaldığı öğrenildi. Korkuteli Cumhuriyet Savcılığının olay yerindeki incelemesinin ardından 5 kardeşin cesedi otopsi için Korkuteli Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Çocukların cenazeleri, Mardin'in Kızıltepe ilçesinden Suriye’ye götürülecek. Öte yandan ailenin 15 gün önce Suriye'den kaçıp direkt olarak Korkuteli’ne geldikleri öğrenildi.

"Allah verdi Allah aldı"

Baba İbrahim Elmuhavi, gazetecilere yaptığı açıklamada, saat 06.00 sıralarında eşi Nufa Elmuhavi'nin çocukların kaldığı odaya girdiğini ve çocukları uyandıramayınca kendisine haber verdiğini söyledi. Odaya girince boğucu bir koku hissettiğini belirten Elmuhavi, "Çocukları sarstık, uyandıramayınca polise haber verdik. Daha sonra polis ambulansa haber verdi ve ambulansla hastaneye getirildi. Herhangi başka bir şeyden şüphelenmiyoruz. Allah verdi, Allah aldı" dedi.

Elmuhavi, kovayı çocukların odasına kimin koyduğunun sorulması üzerine de "Eşim yatmadan önce kovayı değiştirmişti. Kovayı da kapının önüne koymuştu. Çocuklardan biri kovayı odalarına almış ama hangisi olduğunu bilmiyoruz. Ben görseydim izin vermezdim, hemen dışarı çıkarırdım ama görmedim" diye konuştu.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler