HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Antalya'da yolcu otobüsü dereye uçtu: 13 ölü

Isparta-Antalya karayolunda bir otobüsün dereye uçması sonucu meydana gelen kazada 13 kişi öldü, 28 kişi ise yaralandı...

Afyonkarahisar Berberler Odası, üyelerini Antalya'nın Manavgat İlçesi'ne bağlı turistik Side Mahallesi'ne götürmek üzere tur düzenledi. Oda yönetimi ve üyelerinden oluşan 115 kişilik kafile, gece yarısı Afyonkarahisar'dan 3 otobüsle hareket etti. Sinan Doğruay yönetimindeki otobüs, saat 05.00 sıralarından Antalya'ya 50 kilometre uzaklıktaki Karaöz Deresi Mevkii'nde iddiaya göre sürücünün uyuması sonucu kontrolden çıkarak şarampole devrildi.

Kazada, içerisinde 46 kişi bulunan otobüsün sürücünün de aralarında bulunduğu 13 kişi öldü, 33 kişi de yaralandı. Kaza yerine Antalya ve Isparta'dan çok sayıda ambulans ve kurtarma ekibi sevk edildi. Yaralılardan 8'i Isparta'daki, diğerleri ise Burdur ve Antalya'daki hastanelere kaldırıldı. Kafiledeki diğer 2 otobüs ise Afyonkarahisar'a döndü. Burdur Valisi Hasan Kürklü kaza yerine gelerek incelemede bulundu.

BURDUR VALİSİ: 13 ÖLÜ, 33 YARALIMIZ VAR
Kaza yerine gelen Burdur Valisi Hasan Kürklü, jandarma ve AFAD ekiplerinden bilgi aldı. Gazetecilere kazayla ilgili bilgi veren Vali Kürklü, Afyonkarahisar Berberler ve Kuaförler Odası'nın günü birlik Antalya turu düzenleyen grubu taşıyan otobüsün kaza yaptığını belirterek şöyle dedi:

"Antalya'ya giderken sabah 04.55'te otobüslerden biri, bizim tahminimize göre sürücü uyumuş olabilir, hakimiyetini kaybedip yan yatıp epey sürüklenmiş. 13 vatandaşımız hayatını kaybetti. Toplam 46 kişi vardı otobüste, 13'ü vefat etti, 2 yaralı ayakta tedavi edilirken 31 yaralı da hastanelere kaldırıldı. Yaralılardan 6'sının durumu ağır."

Kazanın yolun virajsız kesiminde meydana geldiğini hatırlatan Vali Kürklü, "Herhangi bir sıkıştırma yok. Birkaç görgü tanığının beyanı, şoförü uyardıkları yönünde. Belki uyarma esnasında panik havasında direksiyon hakimiyetini kaybedip otobüsün yan yatması söz konusu olabilir" diye konuştu.

TESADÜFEN GEÇEN VİNÇ KURTARDI
Antalya'da 13 kişinin ölümüne neden olan otobüs kazasında ölü sayısının artması şans eseri yoldan geçen bir vinç sayesinde önlendi. İkinci otobüste bulunan İhsan Erol kazayı fark eder etmez müdahale ettiklerini belirterek, "Biz yaralıları kurtarmaya çalışırken, yoldan geçen bir vinç durdu. Sürücüsü biraz korktu ama yan yatan otobüsü kaldırarak içeride sıkışanları kurtarmamızı sağladı. Eğer tesadüfen geçmeseydi daha fazla arkadaşımız ölecekti" dedi.

KAHVALTI YAPACAKLARDI
Diğer yandan geziye gelen otobüslerin kahvaltı için kaza yerinden yaklaşık 5 kilometre uzaklıktaki, Karaöz Barajı yanındaki bir restoranda kahvaltı yapmayı planladıkları ortaya çıktı. 2 otobüs ve 1 otomobilin bulunduğu kafileden restorana önce otomobilin vardığı, kaza haberinin ardından döndükleri belirtildi. Diğer otobüste bulunan berber Ali Rıza Ünsal, "Otobüste ustalar ve kalfalar vardı. Çoğu tanıdığımız meslektaşlarımız. Daha önce de her yıl yapıyorduk böyle gezileri. Baraj manzarasında bir kahvaltı yapacaktık" dedi.

YARALILAR BUCAK, ANTALYA VE ISPARTA'DA
Kazada ölen ve ilk etapta ismi belirlenemeyen 13'üncü kişinin Samet Taşpınar olduğu belirlendi. Otobüs kazasında yaralananlardan İsmail Özen, Mustafa Karakış ve Cihan Uğurlu Antalya'daki hastanelerde, Adem Yıldırım, Adem Acar, Ahmet Tan, Soner Gündüz, Mustafa Akel, İsmet Bozkış, Halil Çalkımoğlu, Mustafa Özcan, Ramazan Koç ve Adem Bozkuş da Isparta'daki hastanelerde tedaviye alındı. Diğer yaralıların da Burdur'un Bucak İlçesi'ndeki hastanelere kaldırıldığı belirtildi.

ÖLENLERİN KİMLİKLERİ

Isparta- Antalya karayolunda sürücüsünün uyuması sonucu meydana gelen ve 13 kişinin öldüğü, 28 kişinin yaralandığı kazada ölenlerden 12'sinin kimliği belirlendi. Kazada sürücü; Sinan Doğruay, İbrahim Çankırı, Benan Mardinli, Akın Balkan, Ahmet Öksün, Fehmi Şentürk, Erkan Tan, Hidayet Gök, Mehmet Çakır, Suat Esen, Turan Çelik ve Gökhan Can öldü. Kazada ölen 1 kişinin isminin belirlenmesine çalışılıyor. Kazada ölenlerin cenazeleri Bucak Devlet Hastanesi morguna gönderiliyor.

(DHA)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler