HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Antika tüfek, tabanca, yatağan silah ve kılıç...

Fatih ve Beyoğlu'nda düzenlenen operasyonda, Osmanlı ve Bizans dönemine ait 389 adet sikke, 27 adet tüfek, tabanca, yatağan silah ve kılıç ele geçirildi.

Olayla ilgili olarak, antikacı dükkanı bulunan, fakat antika eşya satma belgesi olmayan bir şüpheli tutuklandı.

İstanbul Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerine, kaçak tarihi eser satıldığı yönünde bir ihbar geldi. İhbarı değerlendiren ekipler, Fatih ve Beyoğlu'nda operasyon düzenledi. Operasyon kapsamında, antika dükkanı bulunan şüpheli Suphi O.'nun(45) işyerinde yapılan aramada, Osmanlı ve Bizans dönemine ait 389 adet sikke ile 27 adet tüfek, tabanca, yatağan silah ve kılıç ele geçirildi.

Antika ürün satma belgesi olmadan antika eşya sattığı tespit edilen Suphi O. hakkında geçmişte de aynı suçtan işlem yapıldığı belirlendi. Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, ele geçirilen malzemenin incelenmesi için Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü'ne bilgi verdi. Ele geçirilen tarihi eserleri incelemek üzere gelen uzman, verdiği ilk raporda, ele geçirilen sikke, tüfek, tabanca, yatağan silah ve kılıçların gerçek olduğunu bildirdi. Eserlerin hangi döneme ait olduğu ise yapılacak incelemenin ardından belirlenecek.

Emniyet'teki işlemleri tamamlanan Suphi O. ise sevk edildiği mahkeme tarafından "2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıkları Kanunu'na muhalefet" suçundan tutuklandı.

(DHA)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler