HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Arabalı vapur faciası

Doğum günü kutlamasına gidiyorlardı. İçinde bulundukları otomobil Sirkeci iskelesinden feribota binerken denize düştü.

Denize gömülen arabanın içinde kalan 5 yaşındaki kız çocuğu Ece Su Yılmaz kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Sirkeci'den arabalı vapuruna binen otomobilin denize düşmesi sonucu meydana gelen korkunç kazada 5 yaşında bir çocuk öldü, 1'i ağır 3 kişi yaralandı.

KAZA SONRASI PANİK ANLARI AMATÖR KAMERAYA BÖYLE YANSIDI (VİDEO)

Korkunç olay saat 15.20 sıralarında meydana geldi. Bir yakınlarının doğum günü kutlamasına giden 34 HS 6408 plakalı otomobilde 3 kadın ve 1 çocuk vardı. Edinilen bilgiye göre otomobil, Sirkeci'den Harem'e giden arabalı vapura son araç olarak binmek üzereydi. Görgü tanıklarının iddiasına göre araç kapak üzerine kadar geldi ama bu sırada askıda kaldı. Kısa bir süre sonra da denize düştü.

Bundan sonra tam bir can pazarı yaşandı. Kadınlardan 2'si Ebru Güleren Yılmaz ile Mine Dalkılıç otomobili denize gömülmeden önce terk etti. Ancak kadınlardan biri ve çocuk araçta kaldı. Korkunç olay o sırada iskelede ve gemilerdeki yüzlerce kişinin gözleri önünde yaşandı. Herkesin çaresizlik içinde çırpındığı dakikalar geçmek bilmedi.

Olay yerine balıkadamlar geldi ve bir süre sonra da kadın ve çocuğu denizden çıkardı. 5 yaşındaki Ece Su Yılmaz'ın denizden çıkması ve yaşadığının konuşulması herkesi sevindirdi, alkış sesleri duyuldu.

Ancak kötü haber hastaneden geldi. Ece'nin hayatını kaybettiği anlaşıldı. Önce Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne, buradan da "yoğun bakımda yer olmadığı" gerekçesiyle Bayrampaşa'da bulunan Özel Baypark Hastanesi'ne kaldırılan Şaziye Güleren (61)'in durumu ise ciddi. Güleren yoğun bakımda. Diğer yaralılar Ece Su Yılmaz'ın annesi Ebru Güleren Yılmaz (40) ile Mine Dalkılıç(49)'ın hayati tehlikelerinin bulunmadığı, hastanede tedavilerinin devam ettiği öğrenildi.

HALİT ERGENÇ VE SET ARKADAŞLARI ZİYARETE GİTTİ
Anne Ebru Güleren Yılmaz'ın bir dizi setinde makyöz olarak çalıştığı öğrenilirken, kazanın meydana gelmesinin ardından başta oyuncu Halit Ergenç olmak üzere çok sayıda ekip arkadaşı hastaneye akın etti.

DİREKSİYONDA ANNE VARDI
Otomobilin denize düştüğü sırada direksiyonda küçük kızın annesi Ebru Güleren Yılmaz'ın olduğu öğrenildi.

İDO'DAN AÇIKLAMA
İDO'dan olayla ilgili yapılan açıklamada, " Bugün saat 15.00 sularında Sirkeci Araba Vapuru İskelesi'nde meydana gelen kazada yaralanan ve hastaneye kaldırılan yolcularımızdan Ece Su Yılmaz maalesef hayatını kaybetmiştir. Kazanın oluş biçimi ile ilgili detaylı inceleme ilgili mercilerce devam etmektedir. Kazayla ilgili Liman Başkanlığı'nın incelemesinin ve savcılık soruşturmasının tamamlanmasının ardından konuyla ilgili yeni bilgileri kamuoyu ile paylaşıyor olacağız. Yolcumuzun hayatını kaybetmesinden derin üzüntü duyuyor, acılı ailesine başsağlığı diliyoruz" denildi.

MİNİK ECE'NİN CENAZESİ ADLİ TIP'TA
Korkunç kazada hayatını kaybeden 5 yaşındaki Ece Su Yılmaz'ın cenazesi, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi Morgundan cenaze aracı ile İstanbul Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

HALİT ERGENÇ VAPUR KAZASINDA YARALANAN GÜLEREN’İ ZİYARET ETTİ (VİDEO)

Kazanın ardından İ.Ü Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırılan Yılmaz’ın tedavisi sürerken sette rol alan bazı oyuncular hastaneye ziyarete geldi. Muhteşem Yüzyıl dizisinde görev yapan Halit Ergenç ile çok sayıda ekip arkadaşının hastanedeki bekleyişleri sürüyor. Ebru Güleren Yılmaz’ın hayati tehlikesinin bulunmadığı ve tedavisinin sürdüğü bildirildi.
Öte yandan kazada hayatını kaybeden Ece Su Yılmaz’ın anneannesi Şaziye Güleren Yılmaz ile Mine Dalkılıç’ın da tedavisi sürüyor.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

ULAŞTIRMA, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfü Elvan, otomobilin denize düşmesi ile ilgili soruşturma başlatıldığını söyledi. Erzincan’dan Gümüşhane’ye geçen Bakan Elvan, Kelkit İlçesi’nde, Aydın Doğan Meslek Yüksekokulu’nu ziyaret etti, okul Müdürü Doç. Dr. Vecihi Aksakal ile görüştü. Basın mensuplarına İstanbul Sirkeci’deki araba vapuru iskelesinde bir otomobilin vapurdan denize düşmesiyle ilgili açıklama yapan Bakan Elvan, şunları söyledi:

"Saat 15.10 sıralarında Sirkeci’de bir araç araba vapura girmek üzereyken henüz belirlenemeyen nedenden ötürü denize düştü. Araçta bulunan 4 kişi yaralı olarak kurtarıldı ancak 5 yaşındaki Ece Su Yılmaz hayatını kaybetti. Allah rahmet eylesin. Yakınlarına baş sağlığı diliyorum. Öğrendiğim bilgilere göre anneannesi de yoğun bakımda. Allah’tan şifalar diliyorum. İstanbul Liman Başkanlığı gerekli idari tahkikatı başlattı. Kaza İnceleme Kurulu ile bakanlığımızın denetleme elemanlarına gerekli talimatları verdim. Olay yerine intikal edip gerekli idari tahkikatları yapacaklar. Adli soruşturma da başlatıldı."


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler