HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Aracın çarptığı köpeği kucağına alıp veterinere götürdü

Zonguldak'ın Ereğli İlçesi'nde 26 yaşındaki Cemre Gönen, yaralı köpek için saatlerce ağladı. Genç kızı çevredekiler güçlükle sakinleştirdi

Veterinerin gelmesini klinik önünde kucağındaki köpeğe sarılarak bekleyen Gönen,"Ne olur ölme" diyerek gözyaşı döktü.

Dün akşam saatlerinde Sarıkorkmaz Mahallesi 1 No'lu Abalı Sokak'ta sürücüsü ve plakası belirlenemeyen bir otomobil köpeğe çarptı. Yaralanan köpeği görenler belediyeye haber verdi. Belediyeden görevli veteriner hekim ile zabıta ekiplerinin gelmemesi üzerine polise haber verildi.

Bu sırada arkadaşının kullandığı aracıyla yoldan geçerken köpeği gören Cemre Gönen, hayvanı alıp aynı araçla kent merkezindeki veteriner kliniğine götürdü.

"NE OLUR ÖLME" DİYE AĞLADI

Cep telefonuyla haber verdiği veterinerin gelmesini beklerken kliniğin önünde köpeğe sarılan Gönen, "Ölme. Ne olur ölme. Çarpmış gitmişler. Allah'tan da korkmuyorlar. Bununda bir canı var." diyerek gözyaşı döktü.

Kısa süre sonra kliniğe gelen veteriner Kaan Sarı, yaralı köpeği alarak tedavisine başladı. Röntgeni çekilen köpeğin kalça ve ön sağ ayağı ile dişlerinde kırıklar tespit edildi.

Köpeğin kırılan dişlerinden dolayı kanamanın ciğerlerine gittiğini belirten Sarı, "Köpeğin durumu ciddi. 24 saat bizim için önemli. Genel durumunu düzeltmeye çalışacağız" dedi. Öte yandan köpeğin sahibine de ulaşılarak bilgi verildi.

KÖPEK ÖLDÜRMENİN CEZASI: GÜNLÜK 20 TL

Yalova'da 2 köpeği zehirleyerek öldüren sanık "pişman oldum" dedi, "mala zarar verme" suçundan günlük 20 TL cezaya çarptırıldı. Müştekilerin avukatı ise "Hayvana şiddet eylemi, insana yönelebilir" diyerek karara itiraz etti.

Sahipli Paşa ve Cesur isimli 2 köpeği zehirleyerek öldürdüğü gerekçesiyle yargılanan tutuksuz sanık A.F.H savunmasında "Olay günü bir kısım yiyecek içerisine zehir katarak kendi bahçe sınırlarımız içinde belirli yerlere bıraktım. Olay nedeniyle de pişman oldum" dedi. Davayı ilk duruşmada karara bağlayan hakim, "Mala zarar verme" suçundan sanık A.F.H'yi günlüğü 20 TL'den olmak üzere 2 bin 400 TL adli para cezasına çarptırdı. Mahkeme, ödenmeyen adli para cezasının hapse çevrileceğini de kararında belirtti.

Hayvan hakları konusunda sosyal medyada atılan Tweetler;

,


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler