HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Aracın çarptığı yavru kurt tedavi altına alındı

Kastamonu'da bir aracın çarptığı ve yol kenarında yaralı halde bekleyen yavru kurt, Kastamonu Belediyesi Geçici Hayvan Bakımevinde tedavi altına alındı.

Aracın çarptığı yavru kurt tedavi altına alındı

Kastamonu-Ankara karayolu Bulacık Mevkii'nde Örencik Köyü Muhtarı Niyazi Yavaş ile köylüler tarafından yaralı halde bulunan yavru kurt, Kastamonu Belediyesi Geçici Hayvan Bakımevi görevlilerine teslim edildi. Geçici Hayvan Bakımevi Görevlisi Gürol Demirci tarafından teslim alınarak, barınağa getirilen yavru kurt, burada ameliyata alındı. Kastamonu Belediyesi Geçici Hayvan Barınağı Sorumlusu Veteriner Hekim Erdi Civek tarafından muayene edilen yavru kurdun aracın çarpması sonrası iç kanama geçirdiği ve arka bacağının da kırık olduğu tespit edildi. Ameliyata alınan yavru kurdun ilk olarak iç kanaması durdurulmaya çalışılıyor.

Kastamonu Belediyesi Geçici Hayvan Barınağı Sorumlusu Veteriner Hekim Erdi Civek, Kastamonu-Ankara karayolu Bulacık mevkisinde köylüler tarafından bulunan yavru kurdun kendilerine haber verilmesi üzerine olay yerinden teslim alındığını belirterek, "Yaptığımız muayenede yavru kurda aracın çarptığını tespit ettik. Kurdun arka sol ayağı kırık. Ayrıca hayvan, iç kanama geçiriyor. Bizim için şu an önemli olan kırık değil, iç kanamayı durdurmaktır. Kırık daha sonraki müdahalelerimizde olacaktır. Hayvanın sağlığına kavuşması için elimizden geleni yapacağız” dedi.

Civek, yavru kurdun henüz 6 aylık erkek bir kurt olduğunu kaydetti. (İHA)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler