HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Arılara ne oluyor? Nedeni belli oldu

Medipol Başakşehir-Fenerbahçe Türkiye Kupası maçı öncesi Başakşehir Fatih Terim Stadyumu'nu arılar basmıştı. Aynı olayın benzeri Kemer'de yaşandı. Kemer merkezde bulunan G Marina’daki bir bankta dün öğle saatlerinde arı sürüsü ortaya çıktı. Birden çoğalan arılar bankın alt kısmında toplanarak yumak haline geldi. Marinada dalış merkezi sahibi olan ve 4 yıldır arıcılık yapan Murat Dinçer, arıları toplamak için harekete geçti. Kovanın içerisine toplanan arılar marinadan uzaklaştırıldı.

Türkiye Kupası'nda dün Medipol Başakşehir - Fenerbahçe maçı öncesinde dün ilginç anlar yaşandı. Başakşehir Fatih Terim Stadyumu'nda oynanan karşılaşmanın öncesinde yayıncı kuruluşu tarafından saha içerisine yerleştirilen kameralar arıların istilasına uğradı. Maç başlamadan önce stada gelen Başakşehir Belediyesi veterinerlik ekipleri arıları kutulara koyarak götürdüler.

BU KEZ KEMER

Kemer merkezde bulunan G Marina’daki bir bankta dün öğle saatlerinde arı sürüsü ortaya çıktı. Birden çoğalan arılar bankın alt kısmında toplanarak yumak haline geldi. Marinada dalış merkezi sahibi olan ve 4 yıldır arıcılık yapan Murat Dinçer, arıları toplamak için harekete geçti. Özel arıcı kostümü giyen Dinçer, arılara duman sıkarak sakinleştirdi. Daha sonra getirilen kovanın içerisine toplanan arılar marinadan uzaklaştırıldı.

"BUGÜN DE BİRİ BURAYA GELMİŞ OĞLANIN"

Murat Dinçer, arıların yılın belli dönemlerinde bu davranışı gösterdiğini ve buna ’oğul verme’ denildiğini aktarırken, "Bugün de biri buraya gelmiş oğlanın. Biz de arkadaşlarla birlikte aldık. Kovanın bir anası var. Yaşlılıktan, başka sebeplerden dolayı arılar bazen yeni bir ana üretmek ister. Ana üredikten sonra da kovan ikiye bölünür. Bunlardan biri kovandan çıkar ve peşine diğer arılar takılarak bu tarz olaylar gelişir. Buna da oğul verme denir. Şu anda burada yaklaşık 2 bin arı var" dedi.

Bu arıların zararı olmadığını vurgulayan Murat Dinçer, "Uygun buldukları bir yerde kendilerine yuva yapmak isterler. Böyle bir durum gördüklerinde arıcılara bilgi versinler. Çünkü dokundukları zaman saldırabilirler. Normalde saldırmazlar, ama rahatsız edilirlerse kendilerini korumak amacıyla saldırırlar" diye konuştu.


En Çok Aranan Haberler