HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Arkadaşını öldürüp toprağa gömmüş, polis şüphelenince cesedin yerini değiştirmiş

ADANA'nın Pozantı İlçesi'nde kaybolan 30 yaşındaki Mesut Kar'ın cesedi toprağa gömülü bulundu.

Arkadaşını öldürüp toprağa gömmüş, polis şüphelenince cesedin yerini değiştirmiş

(DHA)- Kar'ı, alacağı olduğu arkadaşı 32 yaşındaki Sezai Arısoy ile çalışanı Suriyeli 26 yaşındaki İbrahim El Hasan'ın boğarak öldürüp gömdüğü öne sürüldü.

Pozantı'da inşaat malzemeleri satan 1 çocuk babası Mesut Kar, 18 Mayıs'ta eşi 27 yaşındaki Gülşah'a, arkadaşı Sezai Arısoy'la alacağı 20 bin lirayı istemek için buluşacağını söyleyip evden çıktı. Kendine ait 01 P 4472 plakalı otomobil ile Tekir Mevkii'ne giden Mesut Kar'dan bir daha da haber alınamadı.

Eşi Gülşah ve akrabaları. Mesut Kar'ın hayatından endişe ettiklerini söyleyerek polise başvurdu. Gülşah Kar, "Tekir'de Sezai Arısoy ile buluşacaktı. Eşimin başına bir şey geldiyse, sorumlusu da Sezai Arısoy'dur" diye ifade vererek şikayetçi oldu. Bir gün sonra Gülşah Kar'ı eşinin cep telefonundan arayan kişi, Mesut Kar gibi konuşarak, "Canım, ben Adana'dayım bir kaç gün kafamı dinleyeceğim. Merak etme" diyerek telefonu kapattı. Tekrar karakola giden Gülşah Kar, "Eşimin telefonundan arayıp, o olduğuna inandırmaya çalışan ses Sezai Arısoy'dan başkası değildi. Kesinlikle eşimi öldürdüğüne inanıyorum. Bizi yanıltmak için de sesini değiştirip aradı" dedi.

SUÇLAMAYI KABUL ETMEDİ

Kar ailesinin şikayetçi olduğu Sezai Arısoy ile ilgili araştırma yapan polis, şüpheliyi olaydan bir hafta sonra gözaltına aldı. Pozantı İlçe Emniyet Amirliği'nde sorgulanan Arısoy, "Mesut Kar ile akşam buluştuk. 20 bin lira borcum vardı, parayı aldı sonra da ayrıldık. Bana Adana'ya gideceğini, bir kaç gün kafasını dinleyeceğini söyledi" diye konuştu.

Sezai Arısoy'un işyerinin çevresindeki güvenlik kameraları kayıtlarında ise Mesut Kar'ın ortadan kaybolduğu gün Sezai Arısoy'un yanına geldiği ve ikili arasında arbede çıktığı belirlendi. Suçlamayı kabul etmeyen Sezai Arısoy tutuklandı.

Adana'nın girişindeki mobese kayıtlarını inceleyen polis, Mesut Kar'ın sahibi olduğu 01 P 4472 plakalı otomobilin şehre giriş yaptığını belirledi. Camları film kaplı olan otomobilin içerisinde açık kimliklerini belirlemeye çalışan ekipler, aracın en son Ali Bozdoğanoğlu Bulvarı üzerinde dolaştığı bilgisini aldı. Bu bölgede 450 ayrı güvenlik kamerasının kayıtlarının incelemesi sonucu Mesut Kar'ın otomobili, Pınar Mahallesi'nde oturan Suriyeli İbrahim El Hasan'ın evinin bahçesinde, üzerinde İstanbul'da trafikte olan aynı marka ve model başka bir araca ait 34 VB 7436 plakası takılı olarak bulundu. İbrahim El Hasan'ın, katil zanlısı Sezai Arısoy'un yanında çalıştığı anlaşıldı.

CESEDİN YERİNİ DEĞİŞTİRDİ

Gözaltına alınan İbrahim El Hasan emniyetteki sorgusunda Mesut Kar'ı, Sezai Arısoy ile birlikte iple boğarak öldürdüklerini itiraf etti. Mesut Kar'ın cesedini kendi otomobiline yükleyip, Tekir'de gömdüklerini söyleyen İbrahim El Hasan, "Her şeyi Sezai Arısoy planladı. Boğup öldürdükten sonra bagaja koyduk, sonra da götürüp gömdük" dedi.

Hasan'ın, Mesut Kar'ı gömdüklerini söylediği bölgeye giden polis, 2 gün boyunca kazı yaptı ancak ceset bulunamadı. Bunun üzerine Arısoy'un sahibi olduğu bütün bina ve arazilerde arama yapıldı. İş makineleri ile kazı yapan ekipler, Arısoy'un babasına ait olan biriket deposunda Mesut Kar'ın cesedine ulaştı.

Polisin kendisinden şüphelendiğini anlayan Arısoy'un, gözaltına alınmadan önce cesedi ilk gömdükleri yerden çıkartıp depoya gömdüğü anlaşıldı.Elleri bağlanarak öldürülen, Mesut Kar'ın cesedi otopsi için Adana Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı.

Yapılan ilk incelemede iple boğulduğu anlaşılan Kar'ın cenazesi otopsinin ardından ailesine teslim edildi. Mesut Kar, Pozantı'da toprağa verildi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler