HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Arnavutköy’de 3 katlı bina çöktü: ahırdaki 16 hayvan telef oldu

Arnavutköy'de güçlendirme çalışması yapılan üç katlı bir bina çöktü.

Yıkımdan önce yan yatan binadan tahliye edilen vatandaşlar son anda kurtulurken bina zemininde yer alan ahırdaki büyükbaş hayvanlar göçük altında kaldı.

Olay, Arnavutköy'e bağlı Boğazköy semt merkezinde yer alan 3 katlı İnal apartmanında dün saat 16.30 sıralarında meydana geldi. İddiaya göre, burada yer alan üç katlı bir binada güçlendirme çalışması yapılıyordu. Zemindeki zayıf kolon kesimi sırasında bina bir anda yana kaydı. Bunun üzerine üst katlarda oturan hane sakinleri kısa sürede binadan tahliye edildi. Boşaltılan bina kısa bir süre sonra yerle bir oldu.

AHIRDAKİ BÜYÜKBAŞ HAYVANLAR TELEF OLDU

Binanın zemin katında yer alan ve içerisinde yaklaşık 100 adet büyükbaş hayvanın bulunduğu ahırdaki hayvanlar göçük altında mahsur kaldı. Can kaybı ve yaralanmanın bulunmadığı olayın ardından hayvanların kurtarılması için hummalı bir çalışma başlatıldı. Olayı ilk müdahaleyi bina sakinleri ve çevredeki vatandaşlar tarafından yapıldı.

BELEDİYE EKİPLERİ HUMMALI BİR ÇALIŞMA BAŞLATTI

İhbar üzerine olay yerine gelen Arnavutköy Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ve Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Kepçe ve Ekskavatör adlı iş makineleri ile hummalı bir kurtarma çalışma başlattı. Olayda 16 hayvan telef olurken, diğer hayvanların kurtarılabilmesi için çalışmalar ilerleyen saatlere dek sürdü.

GÖÇÜKTE HASAR GÖRMEYEN ‘BESMELE”Lİ BETON BLOK DİKKAT ÇEKTİ

Öte yandan, çöken binada hasar görmeyen ve olduğu gibi zemine düşen beton bir blok dikkat çekti. Blok üzerinde mermer kabartmalı Türk Bayrağı ve üzerinde Arapça yazılı ‘Besmele'nin hiçbir şekilde hasar görmemesi ise dikkat çekti. (İHA)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler