HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Aşık İmami ölü bulundu

Adana'da halk ozanı "Aşık İmami" olarak bilinen Ahmet Demir, evinde ölü bulundu.

Aşık İmami ölü bulundu

ADANA (İHA) - Edinilen bilgiye göre, merkez Sarıçam ilçesi Yıldırım Beyazıt Mahallesinde yaşayan Ahmet Demir (58), evinde ölü bulundu. Evden silah sesi duyan komşularının ihbarı üzerine olay yerine gelen ekipler, girdikleri evde Demir'in cansız bedeniyle karşılaştı.

Ahmet Demir'in sosyal paylaşım sitesi Facebook'taki sayfasında 13 Şubat günü, "Sevgili dostlarım, bazı arkadaşlarımın sayfasında hakkımda ileri geri varsayımlarla ithamlar bulunmakta. Bunlar mide bulandıran nahoş şeylerdir. Biz vatanına, dinine, milletine son derece bağlı insanlar olmaya çalışan kişileriz. Bu itibarla kötü söz sahibine aittir vesselam" yazdığı ortaya çıktı.

AŞIK İMAMİ'NİN İNTİHARINDA CİNAYET ŞÜPHESİ

Adana'da tabancayla intihar ettiği belirtilen "Aşık İmami" olarak tanınan halk ozanı Ahmet Demir'in yapılan otopsisinde, göğsüne iki el ateş edildiği ve elinde kurşun yarası olduğu belirlendi.

Olaydan sonra cenazesi Adana Adli Tıp Kurumu'na kaldırılan Ahmet Demir hakkında hazırlanan ön raporda, göğsüne 2 kurşun isabet ettiği ve elinde kurşun yarası olduğu belirtildi. Adana Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, olayla ilgili geniş çaplı inceleme başlattı.

AŞIK İMAMİ KİMDİR?

1954 yılında Kozan'ın Bağtepe köyünde doğdu. Asıl adı Ahmet Demir'dir. İlkokulu köyünde okuduktan sonra ortaokul ve İmam Hatip Lisesi'ni dışarıdan bitirerek, 11 yıl kadar Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde imamlık ve Kur'an kursu öğretmenliği görevlerinde bulundu. "İmami" mahlası da buradan gelen Ahmet Demir, küçük yaşlardan itibaren yörede yaygın olan Karacoğlan, Dadaloğlu geleneğiyle yetişti. 16 yaşlarında aşık olduğu kıza şiir yazarak türkü söylemeye başladı. Aynı yörede yetişmiş aşıklardan Halil Karabulut'tan etkilenen Demir, Feymani, Garip Hacı, Reyhani gibi aşıklar sayesinde bilgisini pekiştirdi. Konya Aşıklar Bayramı'nda 'Usta Aşık' ilan edilen ve Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde yapılan yarışmalarda değişik ödüller alan Demir, bugüne dek tek başına ve başka aşıklarla birlikte birçok albüm hazırladı.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler