HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Aşk tuzağıyla cinayet

37 yaşındaki besici Mehmet Nuri Delibaş'ı aşk tuzağı kurup iple boğarak öldürdükleri öne sürülen 2'si kadın 7 sanık duruşmada suçu birbirine attı

Aşk tuzağıyla cinayet

Adana'da 37 yaşındaki besici Mehmet Nuri Delibaş'ı aşk tuzağı kurup iple boğarak öldürdükleri öne sürülen ve kullandıkları sahte sim kartın izi sürülerek yakalanan 2'si kadın 7 sanık duruşmada suçu birbirlerinin üzerine attı.

Merkez Sarıçam İlçesi Turunçlu Mahallesi'nde besi çiftliği sahibi olan Mehmet Nuri Delibaş, kendisiyle aynı işi yapan 44 yaşındaki Halil Yiğit ile tanıştı. Arkadaş olan ikili birlikte hayvan ticareti de yapmaya başladı. İddiaya göre, Halil Yiğit, 115 bin TL borcu olduğu Mehmet Nuri Delibaş'ı öldürmeye karar verdi. Arkadaşı 44 yaşındaki Melik Karakaş'ın yanına giden Yiğit, Delibaş'ın ortadan kaldırılmasını istedi. Melik Karakaş da arkadaşları 43 yaşındaki Vakıf Reşit Efe ve 40 yaşındaki Ali Önal ile birlikte cinayet için harekete geçti. Kadınlara düşkün olduğu ileri sürülen Delibaş'a tuzak kurmaya karar veren 3 kişi, Önal'ın kız arkadaşı 23 yaşındaki Ayşe Özgün'den yardım istedi. Şüphelilerin para vaadiyle ikna ettikleri Özgün kendini üniversite öğrencisi olarak tanıttığı Delibaş ile telefonla konuşmaya başladı. Geçen 29 Mart'ta Ayşe Özgün, kadın arkadaşı 38 yaşındaki Hanife İbili ile birlikte şüphelilerin Çarkıpare mahallesinde daha önceden ayarladığı eve gidip, Delibaş'ı buraya çağırdı. Eve gelen Delibaş, odaya girdikten sonra Ayşe Özgün ve Hanife İbili, tuvalete gitme bahanesiyle dışarı çıktı, bu sırada içeri giren Karakaş, Önal ve Efe, Delibaş'ı boğarak öldürdü. Melik Karakaş'ın oğlu F.K. da gözcülük yaptı. Delibaş'ın cesedini kendi arabasının bagajına koyan şüpheliler aracı göl kenarında bırakıp kaçtı.

SİM KARTTAN ŞÜPHELİLERE ULAŞILDI

Mehmet Nuri Delibaş'ın evine dönmemesi üzerine ailesi durumu polise bildirdi. Çalışma başlatan polis, besicinin cesedini Seyhan Baraj Gölü kıyısında kendi aracının bagajında buldu. Aracın yakınında sim kart bulan polis ekipleri, sahibine ulaşmak için GSM şirketi ile temasa geçti. Sahte kimlikle Denizli'den alındığı tespit edilen sim kartın Melik Karakaş tarafından kullanıldığı belirlendi. Sim kartı inceleyen ekipler Halil Yiğit, Vakıf Reşit Efe, Ali Önal, Ayşe Özgün ve Hanife İbili gözaltına aldı. Nöbetçi mahkemeye sevk edilen zanlılardan Halil Yiğit ile Hanife İbili tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken diğer zanlılar tutuklandı. Melik Karakaş ile oğlu F.K. yakalanması için çalışma başlatıldı.

Tutuksuz sanık Halil Yiğit, firari sanık Melik Karakaş ile tutuklu sanıklar Ali Önal ve Vakıf Reşet Efe hakkında ağırlaştırılmış ömür boyu, tutuksuz sanıklar Ayşe Özgün ve Hanife İbili hakkında 20 yıla kadar, yaşı küçük olan firari sanık F.K. hakkında ise yardım suçundan 12 yıla kadar hapis cezası istemiyle Adana 4'ncü Ağır Ceza Mahkemesi'ne dava açıldı.

'ÖLDÜRÜLECEĞİNİ BİLMİYORDUM'

Ali Önal aracılığıyla Melik Karakaş ile tanıştığını belirten Hanife İbili, "Ali bana, Melik'in kuzeninin birinin tecavüze uğradığını tecavüz eden şahsın kan bedeli olarak 20 bin lira para vereceğini ancak bu şahısın para vermediğini kadınlara düşkün olduğunu irtibata geçmem halinde kendisine ulaşabileceklerini söyleyerek yardım istedi. Şahsın öldürüleceğini kesinlikle bilmiyordum, sadece tecavüze uğradığı söylenen kızın mağduriyetinin giderilmesi için olay yerine gitmiştim. Suçlamayı kabul etmiyorum" dedi. Ayşe Özgün ise Melik Karakaş'ın kendisini tehdit etmesi üzerine Mehmet Nuri Delibaş ile telefonda görüştüğünü belirterek, "Ölen kişi eve gelip yanıma oturdu, saçımı okşadı. Hanife'nin işaretiyle dışarı çıktık. Öldüreceklerini bilmiyordum" diye konuştu.

Ali Önal cinayeti Vakıf Reşit Efe'nin Efe de Önal'ın işlediğini ileri sürdü. Halil Yiğit ise suçlamayı kabul etmedi. Mahkeme heyeti, tutuksuz sanık Hanife İbili'nin tutuklanmasına karar verirken firari sanıklar hakkında yakalama kararı çıkarıp duruşmaya erteledi.

(DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler