HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Astsubayın kaybolduğu sınırda asker alarm durumuna geçti

Kilis'te, geçen perşembe günü kaybolan ve IŞİD militanlarınca alıkonulduğu öne sürülen astsubay Özgür Ö.'ye ulaşabilmek için Suriye sınırında ise asker teyakkuz durumunda gelişmeleri takip ediyor.

Kilis'in Suriye sınırındaki Öncü Hudut Karakolu'nda görevli Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş 2 çocuk babası Özgür Ö., geçen perşembe günü akşam saatlerinde sınırı geçmeye çalışan bir grubu fark etti ve engel olmak için sınır hattına gitti. Yanında tüfeği ve beylik tabancası bulunan astsubay, iddiaya göre sınırı geçmeye çalışan grubu havaya ateş açarak püskürttü ve sınırı geçene kadar gruba eşlik etti. İddiaya göre, astsubay Özgür Ö., sınırı geçtikten sonra bölgede bulunan IŞİD militanları tarafından alıkonuldu ve Türkiye sınırına yakın bir noktadaki tesise götürüldü.

ALARM DURUMUNA GEÇİLDİ

Astsubaydan haber alınamamasının ardından kaybolduğu anlaşıldı ve kısa araştırma sonrası bu durum netleşti. Karakolda bulunan askerlerin durumu üstlerine bildirmesinin ardından bölgede alarm durumuna geçildi. Astsubaya ulaşmak için asker ve polisin yanı sıra MİT çalışma başlatırken, Gaziantep 5'inci Zırhlı Tugay Komutanlığı'ndan bölgeye sevk edilen zırhlı araçlar ise sınır hattına konuşlandırıldı.

Genelkurmay Başkanlığı'nın da bugün kaybolduğunu doğruladığı ancak IŞİD tarafından alıkonulduğu iddialarının ise netlik kazanmadığı bilgisini paylaştığı astsubay Özgür Ö.'nün Kilis'te 2 çocuğu ile birlikte yaşayan eşi ise gazetecilerin görüşme talebini kabul etmedi.

DHA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler