HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

At keserken yakalandılar

Edirne Keşan'da at kesilen ahıra baskın: "Biz de yiyoruz ne var bunda''

At keserken yakalandılar
Edirne'nin Keşan İlçesi'nde bir ahırda at kesildiği ihbarı üzerine baskın yapan polis ekipleri, 2 atın kesilerek parçalandığını belirledi. Ahırda yakalanan 3 kişi kendilerini "Biz de yiyoruz ne var bunda" diyerek savundu.
Keşan Emniyet Müdürlüğü ekipleri terminal arkasında İspitcami Mahallesi'ndeki bir evde at kesildiği ihbarı ile harekete geçti. Ahıra baskın düzenleyen polis ekipleri 2 atın kaçak olarak kesilerek parçalandığını belirledi. Ahırda at eti keserken yakalanan 41 yaşındaki Hüseyin Ersüren, 51 yaşındaki İsmail Korkmaz, 31 yaşındaki İbrahim Sunar gözaltına alındı.
Olay yerine çağrılan Zabıta ekipleri ahırda iki atın başını, ayakları ve derisini buldu. At eti keserken yakalanan zanlılar kendilerini 'bizde yiyoruz, bunda ne var' diyerek savundu. At kesiminde yakalanan Hüseyin Ersüren, kendisini yakalayan polis memurlarına "18 yaşında kızın var. Bu etlerle büyüttüm onu. Gel gör, maşallah benden iri yapılı ve sağlıklı. At et yenmez diye bir şey yok" diyerek kendisini serbest bırakmasını istedi. Uzun süredir at eti yediğini belirten İsmail korkmaz ise polis memurlarına at etini pişirerek ikram etmek istediğini söyledi.
**ETLER İMHA EDİLDİ**
Yapılan incelemenin ardından ahıra çağrılan Keşan İlçe Tarım Müdürlüğü ekipleri parçalanan at ve parçalarını toplayarak şehir çöplüğünde imha etti. At etlerinden alınan numuneler ise incelemeye alındı. Hüseyin Ersüren'e ait olduğu tespit edilen ahırın bahçesinde bulunan canlı bir at ise Keşan İlçe Çiftçi Malları Koruma Derneği'ne teslim edildi. Gözaltına alınan 3 şüpheli ise ifadeleri alınmak üzere Keşan İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.
DHA


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler