HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ataköy 5. Kısım Camisi'ndeki faciada çok acı detay

İstanbul Bakırköy'de Ataköy 5. Kısım Camisi'nde yaşanan tente faciasıyla ilgili acı bir detay ortaya çıktı.

Önceki gün Ataköy 5. Kısım Camisi'nde Yasemin Melek Aydın'ın cenaze törenine katılan Şengezer Tekstil'in sahibi Mustafa Ümit Şengezer, kar nedeniyle çöken tentenin altında yaşamını yitirdi. Sabah'ın haberine göre; Yasemin Melek Aydın'ın işadamının eşi Aslı Şengezer'in kuzeni olduğu, Aydın'ın vefatının, 8 aylık hamile olan Aslı Şengezer'e söylenmediği ortaya çıktı. İşadamı da, eşi üzülmesin diye cenaze törenine habersiz gitti.

HAMİLE EŞE İKİ ACI HABER AYNI ANDA VERİLDİ

Ancak yaşanan facia sonrası 8 aylık hamile Aslı Şengezer, kuzeninin vefatını eşinin ölüm haberi ile birlikte aldı. Hamile kadın hastanede tedavi altına alındı.

İSTANBUL MÜFTÜSÜ DEĞİŞTİ

3 gün önce Ataköy'deki cami tentesi faciasıyla ilgili yaptığı "Şu an kimin kusurlu olduğunu arama zamanı değil. Kurumsal anlamda birbirimizi suçlamanın anlamı yok" açıklaması tartışmalara neden olan İstanbul Müftüsü Doç. Dr. Rahmi Yaran görevini Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz'a bırakıyor.

Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında, 2547 sayılı kanunun 38. maddesi ile 2451 sayılı kanunun 2. maddesi gereğince yapılan atamayla İstanbul İl Müftülüğüne Diyanet İşleri Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz getirildi.

‘CEMAATLER İÇİN’ GÖREVLENDİRİLMİŞTİ

Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyeliği de yapan Prof. Dr. Yılmaz 15 Temmuz darbe girişimi sonrası ‘cemaatlerle koordinasyon’ için görevlendirilmişti. 15 Temmuz darbe girişiminden sonra cemaat ve tarikat temsilcileriyle “FETÖ'nün din istismarına karşı çıkma” iddiasıyla çalışma başlatan Diyanet, koordinatör olarak Yılmaz'ı görevlendirmişti. Diyanet’te ‘tasavvufi konulara hakimiyetiyle’ tanınan Yılmaz, ilk toplantısını Kasım 2016'da ‘Nurcular' olarak bilinen Nur cemaati temsilcileriyle yapmıştı.

İstanbul Müftüsü Rahmi Yaran, Ataköy 5. Kısım Camii’ndeki ‘tente faciası’ sonrası ‘sorumlu aramanın vakti değil’ açıklaması yapmıştı

MEVCUT MÜFTÜ YARAN’IN ATAKÖY AÇIKLAMASI TARTIŞILMIŞTI

Koltuğunu Yılmaz’a devreden İstanbul Müftüsü Rahmi Yaran’ın üç gün önce Ataköy’de cami avlusundaki tentenin çökmesine ilişkin yaptığı “Cami imamımız öğle namazından önce defalarca anons yapmış. Gerekli yerlerle telefon görüşmeleri var. Alana girmesinler diye şerit çekilmiş. Elinden gelen tedbirleri almış ama bunun ötesinde şu an konuşacak bir şeyimiz yok. Şu an kimin kusurlu olduğunu arama zamanı değil. Kurumsal anlamda birbirimizi suçlamanın anlamı yok” açıklaması tartışmalara neden olmuştu.

Türkiye’nin en büyük açılır-kapanır uzaktan kumandalı pergola sisteminin bulunduğu Ataköy 5. Kısım Camii’nde o çatı çöktü.

İstanbul'da başta şehit cenazeleri olmak üzere çok sayıda cenaze töreninin yapıldığı Ataköy 5. Kısım Camii, Türkiye'nin en büyük pergola sistemine sahipti. Çöken tentenin vatandaşların karlı ve yağmurlu havada sıkıntı çekmemeleri için yaptırılan uzaktan kumandalı, motorlu dev tente olduğu öğrenildi.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler