HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ateş altında böyle kaçtılar!

Sokağa çıkma yasağının bulunduğu Şırnak’ın Silopi ilçesinde PKK’lılara yönelik operasyonlar devam ederken Mehmetçik bir yandan da ateş altında kalan vatandaşlara yardım etti

Operasyonlarda PKK’lılardan arındırılan bölgelerde güvenlik güçleri vatandaşlarla temasa geçti ve vatandaşların sorunlarını dinledi.

Güvenlik kaynaklarının hazırladıkları raporda vatandaşların görüşlerinden bölgedeki operasyonlar sonucu ağır darbe alan PKK’lıların telsiz konuşmalarının yer aldığı bilgiler paylaşıldı.

’NİYE BU KADAR GEÇ KALDINIZ?’

Güvenlik güçlerinin, arama kararları doğrultusunda kontrol edilen evlerde karşılaşılan vatandaşlar veya kendi arzuları doğrultusunda evlerinden çıkarak güvenlik güçleriyle temasa geçen vatandaşlar arasında bir kaç olay dışında olumsuz herhangi bir tavır ve davranışla karşılaşmadğı belirtildi. Vatandaşların güvenlik güçlerine yönelik; ’Niye bu kadar geç kaldınız?’ şeklinde soru yönelttikleri, terörden bıkan Silopi halkının devlet otoritesinin yeniden tesisi yönünde bir beklenti içinde olduğu, sokağa çıkma yasağından etkilenen vatandaşlara yönelik devam eden erzak ve su dağıtımı ile verilen sağlık hizmetlerinin halk tarafından çok olumlu karşılandığı bildirildi.

(DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler