HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Avukatlı uyuşturucu çetesine baskın:2 gözaltı

Mersin'de narkotik ekipleri, içinde bir avukatın da bulunduğu uyuşturucu çetesine yönelik baskın gerçekleştirdi.

MERSİN (CİHAN)- Operasyonda, 12 kişi gözaltına alınırken, uyuşturucu yapımında kullanılan makina ile çok miktarda uyuşturucu hap ve eroin ele geçirildi.

Mersin Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, belirlediği uyuşturucu satıcılarını yakalamak için 9 ay süren bir çalışma başlattı. Uyuşturucu satıcılarını takip eden ekipler, Mersin başta olmak üzere Hakkari, Van, İstanbul'da 20 adrese eşzamanlı operasyonlar gerçekleştirdi. Aralarında avukat S.G.'nin de bulunduğu 12 kişi gözaltına alındı.

Operasyonda, piyasa değeri 270 bin lira olan 9 kilogram eroin ile 3 milyon lira olan 3 bin adet extacy hap ile bu hapların yapımında kullanılan 500 gram amfetamin, 500 gram metamfetamin maddesi ele geçirildi. Mersin merkez Mezitli ilçesi Viranşehir Mahallesi'nde ele geçirilen ve uyuşturucu hapların yapımında kullanılan makina ise polisleri hayrete düşürdü. Uyuşturucu satıcılarının hammadde ile bu makinada uyuşturucu hapları üreterek piyasaya sürdükleri tespit edildi.

Olayla ilgili uyuşturucu imalatı ve ticareti yaptığı iddia edilen, aralarında avukat S.G.'nin de bulunduğu 12 kişi, emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi. Öte yandan, söz konusu operasyonun önceki ayağında ise 8 kişinin daha önce tutuklandığı öğrenildi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler