HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ayaklarından vurulan PKK'lıya vatandaş fırçası

Adana'da polise el yapımı bomba atarken vurularak yakalanan PKK yandaşı 1 zanlıyla birlikte 3 şüpheli adli tıpa getirildiler. Bu sırada 3 kişiyi gören vatandaşlardan tepki geldi.

Adana'da korsan gösteri sırasında ayaklarından vurularak yaralanan PKK'lı 21 yaşındaki E.A.'nin polise el yapımı bomba atmak istediği ileri sürüldü. Gösterilerde 5 kişinin ayaklarından vurulduğu iddiaları doğrulanmazken E.A. ile birlikte gözaltına alınan 15 kişinin sorgusunun devam ettiği bildirildi.

Merkez Seyhan İlçesi'nin Dağlıoğlu, Mithatpaşa, Denizli ve Şakirpaşa mahallelerinde dün akşam PKK/KCK terör örgütü yandaşları, sözde özerklik ilan etmek için sokaklarda gösteri yaptı. Uyarılara rağmen polise el yapımı patlayıcı, molotofkokteyli ve pompalı av tüfeği ile saldıran PKK'lılara polis, TOMA ve zırhlı araçlarla müdahale etti. Şakirpaşa Mahallesi'ndeki gösteriler sırasında polise el yapımı bomba atmak isteyen E.A. ise açılan ateş sonucu ayaklarından vurularak etkisiz hale getirildi. E.A., götürüldüğü hastanede yapılan tedavisinin ardından sorgulanmak üzere Adana Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Gösterilerde 5 kişinin yaralandığı iddiaları doğrulanmazken E.A. ile birlikte gözaltına alınan 15 şüphelinin sorgusunun devam ettiği bildirildi.

ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

Adana'da korsan gösteride vurulan E.A. ile olay sırasında birlikte hareket ettiği belirlenen D.K. ve F.Ş. sağlık kontrolünden geçirildi. Adli Tıp Birimi'ne getirilen şüphelilere çevredekiler uzun süre tepki gösterdi. Trabzonlu ve oğlunun asker olduğunu, bacanağının da terör saldırısında şehit olduğunu söyleyen bir vatandaş da "Bu iyi günleriniz, dua edin vatan size yine sahip çıkıyor" diye tepki gösterdi.

Hastanede bulunan bir kadın da "Ana kuzularının ne günahı var, beter ol inşallah. Dua et seni öldürmemişler" diye tepki gösterdi. Söz konusu kadın, gözaltındaki bir kadını görünce ise "Bir de kadın olacaksın. Utanmıyor musun. Sizi şehit ailelerinin önüne koymalılar" diye bağırmaya başladı.

'BEN SUÇSUZUM'

Polise el yapımı bomba atmak istediği öne sürülen E.A. ise kendisinin hiçbir şey yapmadığını ileri sürerek, "Suçsuzum. Olay sırasında orada değildim. Minibüsten inerken vuruldum. Pansuman olmaya gidiyordum" dedi.

(DHA)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler