HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Aydın'da 10 bin çocuklu koro ile rekor denemesi

Aydın'da 10 bin çocuğun bir araya gelerek oluşturacağı dev koro, 'Çanakkale Türküsü'nü seslendirerek rekor denemesinde bulunacak.

Aydın'da 10 bin çocuklu koro ile rekor denemesi

Deneme, 17 Mart Perşembe günü saat 15.00'te Adnan Menderes Stadyumu'nda gerçekleştirilecek. Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nün ortaklaşa düzenleyeceği 'Aydın'dan Şehitlere Bin Selam' projesi için protokol imzalandı. Protokole, İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Bekir Çeker imza attı. Proje hakkında bilgi veren Töre, "18 Mart Çanakkale Şehitleri Anma Günü nedeniyle ve neredeyse her gün ülkemizin şehit verdiği günlerde bu duyarlılığı artırmak ve daha kalıcı bir iz bırakmak amacıyla Aydın'da ilk kez Dünya Çocuk Rekorları Denemesi yapmayı planlıyoruz. 400 kişilik bir koro oluşturulacak. Bu koronun içerisinde müzik aletleri ile büyük bir çalgı grubu oluşturulacak. 10 bin öğrenci ile hep birlikte Çanakkale türküsü söylenecek. Dünyada daha önce eşi benzeri olmayan bu büyük koroyla rekor denemesi yapılmamış. 10 bin kişiyle Çanakkale Türküsü'nü söyleyerek rekor denemesinde bulunacağız. Bu rekor denemesi için Dünya Çocuk Rekorları Türkiye Temsilcisi Prof. Dr. Orhan Kural ve ekibi gelecek. Projenin fotoğraflarını çekerek rekor denemesi olduğunu tescilleyecek. Bu tescilin ardından Guinness Rekorlar Kitabı'na başvuruda bulunularak rekor olup olmadığına dair onay alacağız" dedi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Çeker ise "Amacımız sadece Guinness Rekorlar Kitabı'na adım atmak değil, Aydın'da bir farkındalığın olduğunu göstermek ve bu farkındalığı da sadece Türkiye geneline değil, tüm dünyaya duyurmak" diye konuştu.

Adnan Menderes Stadyumu'nda 17 Mart 2016 Perşembe günü saat 15.00'te gerçekleşecek rekor denemesine katılacak tüm öğrencilere, üzerinde Türk bayrağının renklerini yansıtan kırmızı beyaz tişört dağıtılacak.

(DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler