HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Aydın'da yolcu otobüsü devrildi: 20 yaralı!

Aydın'ın Söke ilçesinde bugün sabah saatlerinde meydana gelen trafik kazasında 20 kişi yaralandı.

Söke ve Aydın'da çeşitli hastanelere kaldırılan yaralıların durmlarının iyi olduğu öğrenildi.

Bursa’dan Bodruma gitmekte olan şoför Murat Kars yönetimindeki 16 KK 542 Plakalı yolcu otobüsü Söke’ye 6 kilometre kala Sazlı Beldesi yakınlarında devrildi. Sabah saat 07.00 sıralarında meydana gelen kazada çoğu uykuda olan yolculardan; Güzide İçke (53), Alperim Berke Okumuş (14), Metin Çavuşoğlu (50), Ayşe Sargın (30), Engin Sargın (9), Birgül Göksingöl (52), Didem Yıldırım, Ece Ermiş, Birgül Gülşen, Hayat Beylen (9), Gizem Çimen, Ada Çimen, Ata Çimen, Ayşe Yüksel, Taner Eriş Söke Fehime Faik Kocagöz Devlet Hastanesinde ayakta tedavi edilirken; Dilan Akbaş, İkram Akbaş, Ayten Aslan Aydın Devlet Hastanesi’ne, Şerife Çavuşoğlu ve Aslıhan Ufuk ise Aydın Atatürk Araştırma Hastanesine sevk edildiler.

“OTOBÜSTE TEKNİK SORUN İDDİASI”

Kazayı hafif sıyrıklarla atlatan Şoför Murat Kar, yaklaşık 15 dakika önce verilen molanın ardından kazanın meydana geldiğini söyledi. Kar; “Yolda otobüstün ABS ve Airbag uyarı lambaları zaman zaman yanıp sönüyordu. Kaza mahallinde önümüzden seyreden otomobil hızını düşürünce birden ona çarpma durumu ile karşı karşıya geldim. Önce el freni ardından normal freni kullanmak istedim ancak ABS ye bağlı fren sisteminde sorun ortaya çıkarken otobüsün karşı şeride geçmemesi için çaba sarf ettim. Bu arada kontrolümden çıkan otobüs yolun sağına devrildi. Eğer karşı şeride geçerek devrilseydik kaza daha üzücü sonuçlara neden olabilirdi. Kazaya üzüldüm, tek tesellim can kaybının meydana gelmemesi” dedi.

Kazanın haber alınmasının ardından hemen kaza mahalline ve Devlet Hastanesine giden otobüsün bağlı olduğu firma yetkilileri, ayakta tedavi edilen yolcuları gidecekleri yerlere tedarik edilen başka bir araç ile gönderdiler.

İHA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler