HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

'Ayı Fatih' cinayetine 15 yıl hapis cezası

Adana'da 23 yaşındaki Boray Köziğ'i bıçakla öldürdüğü iddiasıyla yargılanan 20 yaşındaki Fatih Büyük, 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

'Ayı Fatih' cinayetine 15 yıl hapis cezası

Büyük, son savunmasında, "Ölen Boray Köziğ'in arkadaşı beni yaralamıştı. Köziğ, şikayetimi geri almamı istedi. Beni tehdit etti. Sonra da fotoğrafımı internetten paylaşıp altına 'Ayı Fatih' yazmışlar. Olay günü de yanındakilerle beni tehdit ederek bıçakla saldırdı. Ben de kendimi korumak için bıçağı salladım" dedi.

Olay, 3 Nisan 2013'te merkez Seyhan İlçesi'ne bağlı Yeşilvuya Mahallesi'nde polis merkezi yakınında meydana geldi. İddiaya göre Boray Köziğ, İsmail Cezmi Ş. ile Fatih Büyük arasında geçmişe dayalı husumet nedeniyle kavga çıktı. Göğsünden ve boynundan bıçakla yaralanan Köziğ kaldırıldığı hastanede öldü. Cinayet şüphelisi Fatih Büyük yakalanıp, tutuklandı.

Adana 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'kasten öldürme' suçundan ömür boyu, 'tehdit ve hakaret' suçundan 7 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan sanık Fatih Büyük son savunmasında şunları söyledi:

"Aramızdaki husumetten dolayı Boray'ın arkadaşı Murat beni zırh tabir edilen bıçakla yaraladı. Bununla ilgili dava devam ederken, şikayetimi geri almam konusunda tehdit ettiler. Beni dövüp, yüzüme tükürdüler. Sonra da 'Ayı Fatih' diye internette benim fotoğrafımı paylaştılar. İş çıkışı eve gidiyordum. Olay yerine geldiğimde Boray ile arkadaşlarıyla karşılaştık. 'Ulan ayı Fatih sen daha ifadeni geri almadın mı? Seni keseceğiz' dediler. Sonra küfrederek bıçak çektiler. Ben de kendimi savunmak için bıçağı rastgele salladım. Amacım öldürmek değildi."

Mahkeme heyeti, Fatih Büyük'ü önce ömürboyu hapis cezasına çarptırdı. Fatih Büyük'ün cinayeti tahrik altında işlediğine kanaat getiren mahkeme heyeti, duruşmadaki iyi hali nedeniyle de indirim uygulayarak cezayı 15 yıla düşürdü. Büyük'e ayrıca 'silahlı tehdit' suçundan da 1 yıl 8 ay hapis cezası verildi. (DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler