HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ayı, mezardan çıkardığı cesedi kaçırdı

Karabük'ün Ovacık İlçesi'ne bağlı Sülük Köyü'nde Hasan Bağıran'ın cenazesinin, ayı tarafından mezarından çıkarıldığı ileri sürüldü. Cenaze kaybolurken, mezarın etrafında ayıya ait ayak izleri bulundu.

Köyün yakınındaki ormanlık alanda bulunan mezarlığa giden köylüler, 9 ay önce yaşlılığa bağlı hastalık sonucu ölen Hasan Bağıran'ın mezarının açıldığını fark etti. Haber verilmesiyle gelen yakınlarının mezarda yaptığı kontrolde Hasan Bağıran'ın cenazesinin olmadığı anlaşıldı. Köylüler jandarmaya haber verdi.

Yapılan incelemede mezarın çevresinde ayıya ait ayak izleri ve tüyler bulundu. Bir ayının açarak mezarından çıkardığı tahmin edilen Bağıran'ın cenazesi çevrede yapılan araştırmada bulunamadı.

Sülük Köyü Muhtarı Nurettin Ayrılma, "Çevrede yapılan aramalara rağmen cesede rastlanmadı. Mezar taşlarına ve tahtalara ayının tüyleri yapışmış.

Buraya bundan sonra cenaze gömdürmeyeceğiz. Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü'nün ayı ile ilgili önlem alması lazım. Bizim elimizden bir şey gelmiyor. Bu ayı yarın köyümüze de, insanlarımıza da, hayvanlarımıza da zarar verebilir" dedi.

Geçen yıl ekim ayında da Kastamonu'nun Ağlı İlçesi'nin Yağlıca Mahallesi'nde 54 yaşındaki Halil Ünivar'ın cenazesi de mezarı açıldıktan sonra yan tarafta bulunmuş; olayın bir ayı tarafından yapıldığı belirlenmişti.

(DHA)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler