HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ayı saldırısı: 1 ölü 2 yaralı!

Sivas ve Erzincan'da 3 kişi ayı saldırısına uğradı. 1 kişi hayatını kaybetti iki kişi de yaralandı.

Ayı saldırısı: 1 ölü 2 yaralı!

Sivas’ın Zara İlçesi’ne bağlı Baytarlar Mezrası’nda oturan 57 yaşındaki Mustafa Aydın, ayı saldırısı sonucu yaşamını yitirdi.

Cesedin başında beklerken bulunan ayı bir kişiye daha saldırınca, köylüler tarafından tüfekle vuruldu. İlçeye bağlı Dilekpınarı Köyü Baytarlar Mezrası’nda oturan Mustafa Aydın, bahçesinde yetiştirdiği fasulyeler için sırık toplamak üzere dün öğle saatlerinde mezranın yaklaşık 1 kilometre uzağında bulunan ormanlık alana gitti. İftar saatine kadar Mustafa Aydın’dan haber alamayan köylüler bir ekip kurarak akşam saatlerinde ormanlık alanda aramaya çıktı. Bir süre sonra ormanda yerde yatan Mustafa Aydın’ın başında bekleyen ayıyı gören köylüler, hayvanı uzaklaştırmaya çalıştı. Bu sırada, ayı kendisini uzaklaştırmak isteyen Kemal Aydın’a da saldırarak ellerinden ve vücudunun çeşitli yerlerinden yaraladı.

Saldırgan ayı köylüler tarafından tüfekle vurulduktan sonra alınan Mustafa Aydın’ın cesedi otopsi yapılmak üzere Zara Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Ayının saldırısı sonucu yaralanan Kemal Aydın ise hastanedeki tedavisinin ardından taburcu edildi.

5 SAAT YÜRÜYÜP YARDIM İSTEDİ Erzincan'da oğlu 13 yaşındaki Fırat Binal ile birlikte yaylaya çıkan Çalgı Köyü muhtarı Yıldırım Binal, bir anda ayı ile karşılaştı. Ayıya tüfekle ateş eden muhtar, öfkelenen ayının saldırısına uğradı. Dakikalarca ayı ile boğuşan Yıldırım Binal sol ayak ile omuz, göğüs ve yüzünden ağır yaralandı. Ayı daha sonra ormanlık alana kaçtı.

Oğlu Fırat Binal, yaklaşık 5 saat yürüyerek Maksutuşağı Köyü’ne gidip olayı anlatarak yardım istedi. Kemah İlçe merkezine haber verilmesinin ardından, Erzincan’daki yetkililerle temasa geçildi ve Yıldırım Binal’ın kurtarılması için kriz merkezi oluşturuldu. Sabahın ilk ışıkları ile birlikte Tunceli’den gelen askeri helikopter ile Erzincan İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğüne bağlı kurtama ekipleri harekete geçti. Helikopter Larsek yaylasına inerken, kurtarma ekipleri de yaklaşık 500 metre yürüyerek yaralı muhtar Yıldırım Binal’e ulaştı.

Sedyeye konulanan ve bağlanan Binal, helikoptere alınarak askeri havaalanına indirildi. Burada bekleyen sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından ambulansa konulan muhtar Yıldırım Binal, Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı.

DHA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler