HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Aynı otobüste şehit oldular

Çevik Kuvet polislerinin dönüşü sırasında, otobüsün Sivas yakınlarında devrilmesi sonucu şehit düşen 3 polisin cenazeleri, aynı araçla otopsiye götürüldü.

Aynı otobüste şehit oldular

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Gümüşhane programında görevlendirilen Malatya Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Çevik Kuvet polislerinin dönüşü sırasında, otobüsün Sivas yakınlarında devrilmesi sonucu şehit düşen 3 polisin cenazeleri, aynı araçla otopsiye götürüldü.

Sivas-Erzincan karayoludaki İmranlı İlçesi'ne 25 kilometre uzaklıktaki Kızıldağ Geçidi inişinde, polis memurlarını Malatya'ya götüren Mehmet Oluk yönetimindeki 44 PP 260 plakalı otobüs, saat 01.30'da yağışın da etkisiyle kontrolden çıkarak devrildi. 33 polisin yaralandığı kazada şehit düşen polis memurlarının cenazeleri İmranlı Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Şehit polis memurları Beşir Kurt, Emrah Horoz ve Fatih Çevik'in cenazelerine savcılık tarafından incelenerek teşhis yaptırıldı. Cenazeler daha sonra Türk bayrağına sarılı tabutlara konulurken otopsi işlemi için aynı araçla Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne gönderildi.

Sivas Belediyesi'ne ait cenaze aracına konulan şehit polislerin cenazeleri İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından uğurladı. Sivas'ta otopsi işlemleri yapılacak olan 3 şehit polisin cenazeleri, görev yaptıkları Malatya'ya gönderilecek.

OTOBÜS ŞOFÖRÜ KAZAYI ANLATTI

Kazada yaralanan otobüs şoförü Mehmet Oluk, Sivas Numune Hastanesi Göğüs Cerrahi Servisi'nde tedavi altına alındı. Sağlık durumu iyi olan sürücü Oluk, kazayı DHA muhabirine anlatırken, "Yer biraz kaygandı, tam virajı dönüyordum. Süratim de gayet azdı. Virajı dönmüşüm, arkamdan koruma da geliyordu. Taksinin biri beni sıkıştırdı. 'Hafif sağa kırayım' dedim, yer kaygan olduğu için otobüs aldı başını gitti. Toparlayamadım. Araç yan yattıktan sonra bayağı sürüklendi. Sonrasında iben yaralı çıktım, polis arkadaşları çıkardık. Bizi hastaneye getirdiler daha da bir şey hatırlamıyorum" dedi.

"TEK İSTEĞİM, CANLAR GİTMESİN"

Diğer şoför arkadaşının yattığını belirterek ve kendisinin direksiyonda olduğunu hatırlatan Oluk, şöyle devam etti:

"Cenab-ı Allah bize bir afet verdi bu sene. Kaç tane can kaybettik. Şu an benim durumum önemli değil, ben diğerlerinin derdine düşmüşüm. Benim tek isteğim canlar gitmesin. Başka bir şey istemiyorum. Onun üzüntüsünü yaşıyorum şu an. Akşamdan beri. İnsan birinin canına kıymak ister mi? İsterdik ki olmayaydı. Ama ne yapalım Allah'tan gelen bir şey."

CENAZELER SİVAS'TA

Öte yandan İmranlı Devlet hastanesi'nden alınarak cenaza aracına konulan şehit polislerin cenazeleri Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne getirildi. Şehitlerin tabutları burada görevlendirilen üniformalı polis manğgası tarafından morg kısmına alındı. Morgda yapılacak otopsi ardından şehit cenazeleri görev yaptıkları Malatya'ya gönderilecek.

SİVAS VALİSİ BARUT YARALILARI ZİYARET ETTİ

Sivas Valisi Alim Barut ve beraberindeki il protokol üyeleri kaza ardından kentteki hastanelerde tedaviye alınan yaralıları ziyaret etti. Barut, yaralı polislerin sağlık durumları hakkında doktorlardan bilgi alarak yaralılara acil şifalar diledi. Hastane ziyaretleri sonrasında basın mensuplarına açıklamada bulunan Barut, yaralıların sağlık durumları hakkında bilgi vererek, şöyle dedi:

"Genel anlamda yaralılarımızın durumları iyi. Üniversite hastanesinde 3 arkadaşımız ameliyata alındı, onları ziyaret edemedim. Onun dışındakilerin bilinçleri iyi. Olay ve bu ziyaret hakkında rahatlıkla cevap verebilecek durumdalar. Tabii ki sürtünme ve çarpma nedeniyle meydana gelen kolı, göğüs kafesi kırığı gibi yaralanmalar var. Gördüklerim iyi. Ama kaybettiğimiz 3 arkadaşımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Yakınlarına, polis camiasına ve tüm milletimize baş sağlığı diliyorum. Yaralı arkadaşlarımıza acil şifalar diliyorum. Umuyorumki yaralı arkadaşlarımız kısa sürede sağlıklarına kavuşurlar. Zara ve Sivas Devlet Hastanesi'ndekilerin tamamına yakını taburcu edilmek üzere. Onun dışında üniversite hastanesinde, özel hastanede ve Numune Hastanesi'nde yatan bir arkadaşımızında en kısa sürede şifa bulacağını umuyorum."

Sivas Valiliği yaralı polislerden 2'sinin hayati tehlikelerinin bulunduğunu bildirdi.

23 POLİS TABURCU EDİLDİ

Yaralı polislerden Murat Güneş, Hikmet Kurt, Kamber Kızılbel, Osman Demir, Mehmet Güler, Kerim Çıbık, Kadir Çetin, Mustafa Çılgı, Habip Erdem, Hakan Mendeş, Mehmet Özdiz, Ahmet Taştan, Arif Altaş, Serdar Zeybel, Ahmet Yiğit, Sebahattin Öztürk, Turan Evin, Kemal Uludağ, Ali İhsan Özgil, Tarkan Latifeci, Ökkeş Türk, Serkan Üçel ve Zülküf Altuğ kent merkezindeki çeşitli hastaneler ve Zara Devlet Hastanesi'nde gördükleri tedavi ardından taburcu edildi.

Bekir İnci, Mesut Sezer, Yüksel Kevgi, Ali Seydi Özbay, Osman Kucur, Mete Demirci, Ömür Çoban, Bilal Gündoğdu, Behçet Kaymaz, Ferhat Bülent Temurtaş, Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde, sürücü Mehmet Oluk ve Sinan Çetin Numune Hastanesi'nde, Muhammer Kılıç, Aydın Savcıoğlu ve Nuh Akdağ ise kentteki özel bir hastanede tedaviye alındı. Hüseyin Çapan ve Mustafa Demir ise ambulansla Malatya'ya sevk edildi.

Numune Hastanesi yoğun bakım servisinde bulunan yaralılardan Sinan Çetin'in hayati tehlikesi devam ediyor.

CENAZELER MALATYA'YA GÖNDERİLDİ

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde kazada şehit düşen polis mEmurları Beşir Kurt, Emrah Horoz ve Fatih Çevik'in cenazeleri otopsi işlemleri ardından Sivas Belediyesi'nin tahsis ettiği cenaze arabasına yan yana konuldu. Cenazelerin taşınması işlemine hastanede bulunan Sivas Emniyet Müdürü Turgay Çalışkan ile Malatya Emniyet Müdürü Ömer Urhal da eşlik etti. Sivas İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Okçin Akşit'te uğurlama programına katıldı. Cenazelerin araca yerleştirilmesinin ardından resmi ve sivil polisler ile polis mangası aracın geçişi sırasında selam durdu. Cenazelerin taşınması sorasında yakınları gözyaşlarına hakim olamadı. Malatya'ya götürülecek olan şehitler için burada görev yaptıkları Emniyet Müdürlüğü önünde tören yapılacağı bildirildi. Şehit polis memurları Emrah Horoz'un cenazesi Elazığ'a ve Fatih Çevik'in cenazesi ise Mersin'e gönderilerek toprağa verilecek. Beşir Kurt'un cenazesi ise Malatya'da defnedilecek.

ŞEHİT POLİSLERE MALATYA’DA TÖREN

Şehit polisler Beşir Kurt, Emrah Horoz ve Fatih Çevik’in Sivas’taki otopsi işlemlerinin ardından cenazeleri görev yaptıkları Malatya’ya akşam saatlerinde getirildi. Malatya Emniyet Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen uğurlama törenine Vali Süleyman Kamçı, Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ahmet Çakır, İl Emniyet Müdürü Dr. Ömer Urhal, AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin ile şehit yakınları ve emniyet mensupları katıldı.

Törende, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından şehit polislerin özgeçmişleri okundu. Bu sırada tören alanında bulunan şehitlerin aileleri gözyaşlarına boğuldu. Şehit polis Fatih Çevik’in 3 aylık kızı Elif Sena da babasını uğurlama törenine katılırken, törende duygu dolu anlar yaşandı.

Törenin ardından Malatyalı şehit polis Beşir Kurt’un cenazesi yarın öğlen namazı sonrası toprağa verilmek üzere Malatya Şehir Mezarlığı morguna konulurken, şehit polis Emrah Horuz’un cenazesi memleketi Elazığ’a, Fatih Çevik’in cenazesi ise Mersin’e götürüldü.

(DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler