HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ayvalık’ta kaçak göçmenleri taşıyan tekne alabora oldu: 2 ölü, 1 kayıp

Yunanistan'ın Midilli Adası'na gitmek isteyen kaçakların bulunduğu teknenin batması sonucu ilk belirlemelere göre biri çocuk 2 kişi öldü, 5 kişi kurtarıldı.

Ayvalık’ta kaçak göçmenleri taşıyan tekne alabora oldu: 2 ölü, 1 kayıp

Afganistan uyruklu olduğu belirtilen bir kadının da kayıp olduğu öğrenildi.

Alınan bilgiye göre, Ayvalık'ın Küçükköy Mahallesi sınırları içindeki Sarımsaklı Plajları sahilinden Yunanistan'ın Midili Adası'na yasa dışı yollarla gitmek isteyen kaçakların bulunduğu tekne, sabah saatlerinde alabora oldu. Teknenin batması sonucu ilk belirlemelere göre biri çocuk 2 kişi öldü, 5 kişi ise balıkçılar ve sahil güvenlik ekiplerince kurtarıldı. Kurtarılan kişilerden birinin, teknede 8 kişinin bulunduğu ve bir kişinin kayıp olduğu yönündeki ifadesi üzerine arama-kurtarma çalışması başlatıldı. Arama çalışmalarına, iki helikopter, bir uçak ve çok sayıda sahil güvenlik botuyla devam ediliyor.

Arama-kurtarma çalışmalarını yerinde inceleyen Ayvalık Kaymakamı Namık Kemal Nazlı, Ayvalık Jandarma Bölük Komutanlığı ile Ayvalık Sahil Güvenlik Komutanlığı bünyesindeki ekiplerin alınan bir ihbarı değerlendirerek, olay mahalline geldiğini kaydederek, "Şu ana kadar yapılan arama çalışmalarında 5 sağ, 2 ölü kaçak göçmen buldular. Sağ kurtarılan 5 göçmenin arasında bulunan ve az da olsa Türkçe konuşmayı bilen bir Afgan'ın ifadelerine göre; batan teknede 15-20 kişi olduklarını tahmin ediyoruz. Şu anda 1 uçak ve 2 helikopter ve çok sayıda Sahil Güvenlik botlarıyla Ege Denizi üzerinde arama kurtarma çalışmalarımız sürüyor” dedi.

Kaymakam Nazlı, ölü bulunan cesetlerden birinin 5-6 yaşlarında bir çocuğa ait olduğunu diğer cesedin ise 35-40 yaşlarında bir erkek cesedi olduğunu da sözlerine ekledi.

Batan tekneden sağ kurtarılan kaçaklar Ayvalık Devlet Hastanesinde tedavi altına alındılar. Sağ kurtarılan kaçaklara; Ayvalık Devlet Hastanesi Başhekimliği'nin talimatıyla, 112 sağlık görevlileri ıslanan elbiselerinin yerine giymeleri için kuru giysiler getirdiler. Bu arada acil serviste kontrol altında tutulan kaçakların ısınmaları için elektrikli ısıtıcılar açıldı.

Afgan ve Suriye uyruklu oldukları öğrenilen kaçakların ifadelerinde çelişkili rakamlar vermeleri üzerine daha fazla kayıp olabileceği ihtimali üzerinde duran Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri havadan ve denizden arama ve kurtarma çalışmalarını sürdürüyorlar. (İHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler