HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Azrail'e meydan okuyan Samet!

Samet, yüzlerce isimsiz kahramanlardan biri... Sağlık çalışanlarının işlerini nasıl özveriyle yaptıklarını gözler önüne seren bu fotoğrafların hikayesi, okuyanların gözlerini yaşartıyor.

Yoğun kar yağışı nedeniyle arabayla hastaya ulaşamayan sağlık ekipleri, 2 metre yükseklikteki karların arasından yürüyerek 66 yaşındaki Mevlüt Çakmak’ın yanına gidebildi. Tansiyon ve şeker hastası olan Çakmak'ı itfaiye usulü taşıyamayınca da Samet Kuz dayanamadı ve hastayı sırtına alarak ambulansa kadar taşıdı. Görüntüler, 'Samet gibi çalışanlar varsa, ölüm yok' dedirtti. İşte o anlar...

Konya'nın Hadim ilçesinde yaşayan 66 yaşındaki Mevlüt Çakmak, sağlık ekiplerini çağırdığında bu kadarını beklemiyordu. Arabanın bile ulaşamadığı Çakmak’ın evine yürüyerek ulaşan sağlık ekipleri, onu ilk başta itfaiye usulü taşıyarak ambulansa götürmek istedi. Ancak yol çok zorlayınca Samet Kuz, hastayı metrelerce sırtında taşıyarak ulaştırdı.

Hadim ilçesi Hocalar Mahallesi'nden hasta ihbarı alan sağlık ekipleri, istasyonda bulunan kar paletli ambulansla olay yerine doğru hareket etti. Hastaya bir an önce müdahale etmek için yola çıkan sağlık çalışanları, ilçe merkezinde 2 metreyi aşan karda zor anlar yaşadı. Olay yerine varmakta güçlük çeken ekip, paletli ambulansla yolda mahur kaldı.

Ekipler, bölgede kar temizleme çalışması yapan Hadim Belediyesine ait olan kar küreme aracı tarafından saplandığı yerden kurtarıldı. Ardından tekrar yola koyulan ekipler, tansiyon ve şeker hastası olan 66 yaşındaki Mevlüt Çakmak'ı evinin bahçesinde karlar içinde yatarken buldu. İlk müdahaleyi olay yerinde yapan sağlık çalışanları, yoğun kar yağışı sebebiyle hastayı sedye ile taşıyamadı.

Bunun üzerine ekipte görevli Samet Kuz ve Uğur Gök önce hastayı itfaiye usulü taşımayı denedi. Ancak kar kalınlığı ve buzlanma nedeniyle başaralı olamayan görevlilerden Samet Kuz 66 yaşındaki Mevlüt Çakmak'ı sırtına aldı. Ambulansa kadar taşınan hasta, Hadim Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı. Çakmak'ın durumunun iyi olduğu öğrenildi.




Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler