HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Babasını öldürdü: Yengemle birlikte olurken gördüm

Kayseri'de yengesini, kız kardeşini ve halasını taciz ettiği iddiasıyla babası 50 yaşındaki Ömer Tüzen'i tüfekle vurarak öldürmekten yargılanan 26 yaşındaki Osman Tüzen, 16 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı. Tüzen, kendini, "Babamı eve gittiğimde ağabeyimin nikahlı karısı olan yengemle birlikte olurken gördüm. Olayı, kız kardeşime ve halama anlattım. Onlar da geçmiş zamanda babam Ömer Tüzenin kendilerine cinsel tacizde bulduğunu anlattı" diye savundu

Babasını öldürdü: Yengemle birlikte olurken gördüm

Olay geçen yıl 25 Aralıkta Yeşilhisar İlçesine bağlı Yenişehir Mahallesi, Çamlı Sokak'ta meydana geldi. Ömer Tüzen ile oğlu Osman Tüzen tartıştı çıktı.

Tartışma sırasında Osman Tüzen, iddiaya göre duvarda asılı bulunan tüfeği babasına doğrultarak ateş etti. Saçmaların isabet ettiği baba Tüzen olay yerinde hayatını kaybetti. Osman tüzen tutuklandı.

1nci Ağır Ceza Mahkemesinde görülen karar duruşmasında tutuklu Osman Tüzen ve avukatı hazır bulundu. Babası Ömer Tüzeni yengesi ile birlikte olurken gördüğünü ve bundan dolayı çılgına döndüğünü söyleyen Osman Tüzen mahkemede yaptığı savunmada, Babamı eve gittiğimde ağabeyimin nikahlı karısı olan yengemle birlikte olurken gördüm. Olayı, kız kardeşime ve halama anlattım. Onlar da geçmiş zamanda babam Ömer Tüzenin kendilerine cinsel tacizde bulduğunu ancak bu zamana kimseye anlatamadıklarını söylediler. Ben de, duyduklarım karşısında sinirlendim ve babamla aramızda çıkan kavga neticesinde duvarda asılı tüfeği alarak onu öldürdüm dedi.

Duruşmada sanığın iki kız kardeşi ve halası tanık olarak dinlendi. Ş.D. isimli tanık mahkemede, "Ölen maktul babam olur, sanık da ağabeyimdir. Babamın bana tacizi olmuştu. Ailedeki tüm kadınları taciz ediyordu. Ben eşimden boşanmak istediğimi söylemek için eve geldiğimde yine taciz etmişti, bir keresinde de bana tecavüze kalkıştı. Babamın yaptığı tacizleri evdeki herkese söylemiştim" derken, diğer kız kardeş ise "Ölen babam olur, bana, kız kardeşime ve yengeme tacizde bulundu. Babam, büyük ağabeyimin imam nikahlı eşi T.A.'nın göğüslerini tutarken görmüştüm, babamı öldüren ağabeyim O.T. de tacizlerini görmüş. Babam en son ölmeden 2 hafta önce beni taciz etmişti" diye konuştu.

Ölen Ö.T.'nin kız kardeşi ve sanığın da teyzesi olan tanık N.Ş. de mahkemede "Ölen kardeşim bir gün biz de otururken, ben çay demlemeye gittim. Kardeşim Ö.T., gelini T.A.'ya 'ceylanım gel bir ellerimi ovala' dediğini duydum, içeri girdiğimde Ö.T., gelininin bacaklarını okşuyordu. 20-25 yıl önce de biz bayramda bunlara gelmiştik. Yatılı kalmıştık, gece belimde bir el hissettim, döndüğümde kardeşim Ö.T.'ymiş ama o zamanlar hiçbir yere şikayetçi olmadık." ifadelerini kullandı.

Mahkeme heyeti yargılama sonunda tutuklu sanık Osman Tüzeni 'Tahrik altında üstsoydan adam öldürmek suçundan 16 yıl 8 ay hapis cezasına mahkum etti.


En Çok Aranan Haberler