HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bahçesindeki 8 kameraya rağmen tavus kuşları ve cins tavuklar böyle çalındı

Konya'da bir evin bahçesinde bulunan tavus kuşları, cins tavuklar ve hindileri çalan hırsızlar güvenlik kameralarına yansıdı.

Olay geçtiğimiz şubat ayında Konya'nın merkez Karatay ilçesi Karakulak Mahallesi Alakaya sokak üzerinde bulunan müstakil evde meydana geldi.

Emekli 3 çocuk babası 61 yaşındaki Mehmet Bağseven 11 yıldır hobi olarak baktığı cins kümes hayvanlarını beslemek için kümese geldi. Kümesin kapısını açan Bağseven 6 tavus kuşunun, 10 cins tavuğunun ve 3 hindinin olmadığını fark etti. Dışarı çıkan Bağseven, tavukların kümese giriş çıkış yaptığı küçük kapının kilidinin kırıldığını gördü. Bunun üzerine polisi arayarak yaklaşık 15 bin lira değerinde hayvanlarının çalındığı ihbarında bulundu.

FİLM SAHNESİ GİBİ HAREKET EDİYORLAR

Kümes çevresine takılan güvenlik kameraları ise hayvan hırsızlarını kaydetti. Kümesten hayvanları çalan şahısların önce bir otomobille sokağa girdiği görülüyor. Ardından araçtan inen şüpheliler daha önce gelerek açısını değiştirdikleri güvenlik kamerasının açısının değişip değişmediğini kontrol ediyor. Açının değişmediğini gören şüpheliler duvardan atlayarak bahçeden içeri giriyor. Hırsızlık zanlıları daha sonra cins kümes hayvanlarını çalmak için kümesin önüne geldiği görülüyor. Şüphelilerin kümesin kapısını açmaya çalıştıkları esnada şüphelilerden birinin güvenlik kamerasını fark ederek arkadaşına gösterdiği ve arkadaşının gelerek güvenlik kamerasını indirdiği anlar görülüyor. Şüpheliler kümese girdikten yaklaşık 30 dakika sonra ellerinde bulunan çuvallarla duvardan atladığını anlar güvenlik kamerasına yansıdı.

"11 YILDIR HOBİ OLARAK BESLİYORDUM"

Hobi olarak tavus kuşu ve cins kümes hayvanı besleyen Mehmet Bağseven hayvaların maddi değerinin yaklaşık 15 bin lira olduğunu söyledi. Bağseven, 18 Şubat tarihinde bahçesine gittiğinde tavus kuşlarının çalındığını gördüğünü söyleyerek, "Benim burada kameralarım vardı 7-8 tane bunların hepsini görememişler 1-2 tanesini görmüşler. Ve işe başlamışlar saat 02:38'de sokağa siyah bir araba giriyor. Farlarından dolayı arabanın plakasını tespit edemedik, ama arabanın markasını tespit ettik. Arabadan sonra iki maskeli şahıs geliyor, duvardan atlıyor. Kümesin kapısına geliyorlar, kapıyı sağından solundan zorluyorlar. Açamayacaklarına anlayınca burayı görüntüleyen bir kamera var. Onu fark ediyorlar, buraya gelip bu kamerayı yok ediyorlar. Ondan sonra kümesin arka tarafına geçiyorlar. Buradaki küçük kapıdan kilidi zorlayarak içeriye giriyorlar. O kıymetli hayvanlarımı çuvala doldurup tekrar buradan gidiyorlar" şeklinde konuştu. (İHA)


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler