HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Balat sahiline vuran tomruklar, korku yarattı

Balat Sahilinde ki tekne sahipleri, Hasköy iskelesinin söküm çalışmalarında, denize düşen tomrukların kontrolsüz bir şekilde Balat Sahiline vurduğunu ve teknelerine zarar verdiğini iddia etti.

Söküm sırasında köprüden gelen tomrukların teknesine zarar verdiğini iddia eden vatandaş Salim Çobanoğlu, geçen sene yanan Hasköy köprüsünü bu sene Galata köprüsünün çalışmaları nedeniyle sabaha karşı yıkım çalışmalarının başladığını söyledi. Çobanoğlu, “Sabaha karşı yıkılan köprü topuzları sabahleyin kıyıya vurduğunu gördük. Deniz kirliliği oluşturmasının yanında teknelerimize denizde oluşan gelgitler yüzünden zarar verdi. Ayrıca denizde koku meydana getiriyor ve insanlar bundan çok rahatsız oluyorlar.” dedi.

Teknesinin zarar gördüğünü iddia eden bir başka tekne sahibi Gökhan Kahraman, sabah sahile geldiklerini ve sökülen köprü parçalarının teknelerine çarparak zarar verdiğini söyledi. Kahraman, “Sabaha karşı sahile geldiğimizde büyük ve fazlaca olan kütüklerin teknelerimize çarptığını gördüm. Bu kütük parçalarının köprü parçası olduğu için uçları sivri demirler ile kaplı bu yüzden teknelerimize ciddi zararlar veriyor. Kendimizce önlemler almaya çalışıyoruz. Fakat insan gücüyle denizden çıkartılabilecek kütükler değil.” ifadelerini kullandı.

(CHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler