HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Balık tutmaya giden çiftin acı sonu

Kırklareli'de geçen Cumartesi balık tutmaya giden 75 yaşındaki çiftin otomobilleri baraja uçtu. Pazar akşamı amatör balıkçılar tarafından barajda fark edilen otomobilde çiftin cesetlerine ulaşıldı.

Edinilen bilgiye göre, Yayla Mahallesi Buzhane Sokak üzerinde oturan 75 yaşındaki emekli Abdullah ve Refiye Ortak çifti, Cumartesi günü balık tutmak için 39 AU 164 plakalı otomobille Hacı Sungur Mahallesi Yeni Bağlık mevkiindeki Kırklareli Barajı'na gitti. İddiaya göre, Abdullah Ortak, otomobille geri manevra yaptığı sırada araç baraja uçtu. Yaklaşık 15 metre ilerleyen otomobil daha sonra dibe çöktü.

Ortak çiftinin yakınları gece eve gelmemesinden şüphelenerek durumu polis ekiplerine bildirdi. Kayıp başvurusu üzerine polis ekiplerinin yaptığı araştırmada herhangi bir sonuca ulaşılamadı. Pazar günü akşam saatlerinde baraja balık tutmak için giden amatör balıkçılar barajın içerisinde otomobil olduğunu fark ederek polis ekiplerine haber verdi. AFAD ve polis ekiplerinin incelemesi sonucu otomobil bulunurken, gece karanlığı nedeniyle içerisinde insan olup olmadığı belirlenemedi. Gece yarısına kadar süren çalışmalar sonuç vermeyince Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü Deniz Şubesi Sualtı Grup Amirliği arama ekibinden yardım istendi ve çalışmaya ara verildi.

Sabah erken saatlerde baraja giren dalgıç polis ekibi otomobilde Abdullah ve Refiye Ortak çiftinin bulunduğunu tespit etti. Yapılan çalışmanın ardından otomobil kıyıya çıkarılırken, çiftin cesetlerine de ulaşıldı. Savcılık ve polis ekiplerinin incelemesinin ardından Ortak çiftinin cesetleri otopsi için Kırklareli Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Ölen Abdullah ve Refiye Otak çiftinin 3 kızı ile yakınları polis ve AFAD ekiplerinin kurtarma çalışmalarını baraj kıyısından gözyaşlarıyla izledi.

Polisin ilk incelemesinde otomobilin manevra yaptığı sırada geri kaçırılması sonucu baraja uçtuğu üzerinde duruluyor. Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.

İHA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler