HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Balıkesir'de maden kazası: 9 işçi yaralı

Balıkesir'in Dursunbey ilçesindeki bir maden ocağında meydana gelen grizu patlamasında ilk belirlemelere göre 9 işçi yaralandı.

Hastaneye kaldırılan 9 işçinin sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi.

İHA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Dursunbey'in Kavacık köyünde faaliyet gösteren bir kömür ocağında, gaz yanması sonucu 9 maden işçisi yaralandı. Olaydan sonra bölgeye Dursunbey Devlet Hastanesi ile Kepsut ilçesi ve Balıkesir'den ambulans sevk edildiği öğrenildi. İlk olarak Dursunbey Devlet Hastanesi'ne kaldırılan yaralılara acil müdahale yapıldı. Hastanede doktor ve personel sıkıntısı olmasına rağmen fedakarca çalışan ekip tarafından müdahale edilen yaralılar, tedavi altına alındı. El ve yüz kısımlarında yanıklar olan yaralıların genel sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi.Maden ocağında yaralanan Durali Dede, Haydar Özat, Salih Tufan, Mustafa İşçi, Engin Yıldız, Maksut Floryalı, Hasan Dönmez, Bayram Sarıdoğan ve Tahsin Karakoç isimli işçilerin Dursunbey'deki ilk müdahalelerinin ardından Balıkesir'e sevk edilecekleri bildirildi.

AMBULANS SIKINTISI

Dursunbey Kaymakamı İbrahim Küçük, kömür işletmesi yetkilileriyle yaptığı görüşmelerde, bir kişinin maden bölgesinden Balıkesir Devlet Hastanesi'ne gönderildiğini, kalan 8 yaralının Dursunbey Devlet Hastanesi'ne getirildiğini öğrendiğini anlattı. Maden ocağındaki olayla ilgili olarak Dursunbey Cumhuriyet Savcılığı tarafından soruşturma başlatıldı. Bu arada, olay sırasında Dursunbey'de tek bir ambulans bulunması büyük sıkıntıya yol açtı. Yaralı sayısının fazla olması sebebiyle hemen Kepsut ve Balıkesir merkezden ambulans talep edildi. Hastanede doktor ve personel sıkıntısı da olduğu öğrenildi. Vatandaşlar, bölgede maden ocakları bulunduğunu hatırlatarak doktor ve ambulans açığının giderilmesini istedi.

İHA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler