HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Balyoz davasında tahliye talepleri reddedildi

Balyoz davasında tutuklu sanıkların Anayasa'nın 10'uncu maddesi ile düzenlenen 'Kanun önünde eşitlik prensibi' gereğince yaptıkları tahliye talepleri reddedildi.

Balyoz davası kapsamında tutuklu bulunan ve aralarında eski 1. Ordu Komutanı Çetin Doğan, eski Hava Kuvvetleri Komutanı İbrahim Fırtına, eski Deniz Kuvvetleri Komutanı Özden Örnek, Orgeneral Bilgin Balanlı, Koramil Kadir Sağdıç, MHP'den milletvekili seçilen emekli Korgeneral Engin Alan, emekli albaylar Cemal Temizöz ve Dursun Çiçek'in de bulunduğu 184 tutuklu sanığın avukatları İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'ne tahliye talebinde bulunmuştu.

Bazı sanıkların avukatları tahliye başvurusunda Deniz Feneri soruşturmasında şüphelilerin, Hizbullah davasında ise sanıkların tahliye edilmelerini örnek göstermişti. Dilekçede, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın sözlerine de yer verilmişti.

Bazı sanık avukatları tarafından mahkemeye sunulan tahliye dilekçesinde Deniz Feneri soruşturmasındaki tahliyeler ve bu tahliyelerin ardından Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın , "Bunları tahliye eden hakimin verdiği kararın, başka davalardaki hakimlere örnek olmasını diliyorum" sözleri ile Hizbullah davasında verilen tahliyeleri örnek göstererek Anayasa'nın 10'uncu maddesi ile düzenlenen 'Kanun önünde eşitlik prensibi' gereğince müvekkillerinin tahliye edilmelerini talep etmişlerdi.

Talebi değerlendiren mahkeme, mevcut delil durumu, tutuklulukta geçen süre ve tutuklama sebeplerinde herhangi bir değişiklik bulunmaması gerekçesiyle tahliye taleplerinin tamamını reddetti.

Öte yandan, İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmalarına devam edilen Poyrazköy davasındaki 4 tutuklu sanığın da tahliye talepleri reddedildi.

İHA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler