HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

'Başka Irmaklar ölmesin'

Antalya etkili olan yağışta babasının elinden kaybolan ve 40 saat sonra arama çalışmalarında bulunan 3.5 yaşındaki Emine Irmak Reyhaniye, bugün İskenderun’da toprağa verilecek.

'Başka Irmaklar ölmesin'

Araçlarıyla birlikte suya kapılan eşini ve bir çocuğunu kurtarabilen acılı baba Sinan Reyhaniye, sorumlular bulunsun, başka Irmaklar ölmesin diye dava açacağını söyledi.

Antalya'da geçtiğimiz perşembe gecesi etkili olan şiddetli yağışta selde kaybolan 3.5 yaşındaki Emine Irmak'ın cansız bedenine 40 saat sonra Sarısu deresinde ulaşılmıştı. Aracın düştüğü yerden 500 metre uzaklıkta bulunan Emine Irmak bugün İskenderun’da toprağa verilecek. Baba Sinan Reyhaniye 3.5 yaşındaki kızını kaybetmenin acısını yaşarken olaya ihmaller zincirinin neden olduğunu söyledi.

Olayın ardından kaldırıldıkları hastanede eşi Filiz ve oğlu Atlas ile tedavisi süren Baba Sinan Reyhaniye küçük kızını bugün toprağa verecek. Olayın şokunu hala üzerinden atamayan baba Reyhaniye, Emine Irmak’ın bulunmasının ardından konuştu. Ailesinin üç haftadır memleketleri Hatay'da olduğunu belirten Baba Sinan Reyhaniye, “Üç haftadır yoklardı. Kendilerini otomobilimle karşıladım. Ana caddeden sokağa doğru saptık. Eve 600 metre kadar vardı. Yolu fark etmedim uzunlarla gidiyordum önümdeki araç kayboldu arabanın arkası havaya kalktı kendi etrafında dönmeye başladı. Kornaya basmaya başladım. Kapıyı açamadım, hızla su almaya başladı aracın dereye düştüğünü orada anladım” dedi.

"1,5 yaşındaki oğlum onu kurtarmak için kalçama yapıştı, varlığını hissettim" diyen baba, "Oğlumu ve eşimi polislerin yardımı ile kurtardım ama kızımı kaybettim, acı çekiyorum. Olayda ihmaller var" dedi.
Başka Irmak’lar ölmesin diye dava açacağını söyleyen acılı baba, "Türk adaleti sorumluları bulacaktır. Bugüne kadar onlarca kişi aradı, kimse Sinan Reyhaniye’yi tanımaz” diye konuştu. Öte yandan, minik Irmak’ın cesedi, Antalya Adli Tıp morgunda yapılan otopsinin ardından toprağa verilmek üzere İskenderun’a götürüldü.


En Çok Aranan Haberler