HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Başkale'de silahlı kavgada ölü sayısı 4 oldu

Van'ın Başkale ilçesinde iki aile arasında çıkan silahlı kavgada yaşamını yitirenlerin sayısı 4'e yükseldi.

Van'ın Başkale ilçesine bağlı Erenler köyünde akraba iki aile arasında çıkan silahlı kavgada ağır yaralı olarak Van’a gönderilen Hıdır Deli de yaşamını yitirdi. Hıdır Deli'nin ölümüyle olayda 4 kişi yaşamını yitirmiş oldu.

Akşam saatlerinde amca çocukları arasında sebebi bilinmeyen tartışma daha sonra silahlı kavgaya dönüşmüştü. İddialara göre, İ. D. ve Y. D. kardeşler, amcaları Hıdır D., amca çocukları Hamit, Cengiz, Abdulkerim ve Kadir D.'ye silahla ateş açtı.

Açılan ateş sonucu Kadir D. olay yerinde, Cengiz ve Abdulkerim D. İse Başkale Devlet Hastanesi'nde hayatlarını kaybetmişti. Ağır yaralanan baba Hıdır Deli ise Van Bölge Eğitim Araştırma Hastanesi'nde yapılan tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi. Olayda ağır yaralanan Hamit D. Başkale Devlet Hastanesi'nde ameliyata alındı. Başkale’de yapılan ameliyattan sonra Van’a sevk edilen Hamit D.’nin ise hayati tehlikesinin devam ettiği belirtildi.

Meydana gelen silahlı kavgada baba Hıdır Deli ve 3 oğlu yaşamını yitirdi. Başkale İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri katil zanlılarını yakalamak için çalışma başlattı. Jandarmanın olay yerinde yaptığı incelemede 1 adet kaleşnikof marka otomatik silah ile çok sayıda boş kovan ele geçirildi. Silahı kimin kullandığı henüz belirlenemezken, şüphelilerin yakalanması için geniş çaplı araştırma başlatıldı.

Bu arada ikinci bir çatışma yaşanmaması için jandarma, köy ve hastane çevresinde geniş çaplı önlem aldı.

(CİHAN)

En Çok Aranan Haberler