HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Başkan yardımcılarının adıyla dolandırıcılık yapan şahıs yakalandı

İstanbul’da belediye başkan yardımcılarının adını kullanarak dolandırıcılık yapan şüpheli polis tarafından yakalandı.

Başkan yardımcılarının adıyla dolandırıcılık yapan şahıs yakalandı

36 yaşındaki şüpheli İ.K.'nın belediye başkan yardımcısı olduğunu söylediği işadamlarını arayıp sözde iftar vermek için bağış topladığı öğrenildi.

Şüpheli hakkında aynı yöntemi kullanarak dolandırıcılık yapmaktan 14 ayrı suç dosyasından işlem yapıldığı belirtildi. Polisler yakaladığında “Tam iftar verecektim. Beni yakaladınız.” diyen İ.K. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

ÖNCE YÖNTEMİ BELİRLENDİ

İstanbul’da polise başvuran bir çok belediye yetkilisi isimleri kullanılarak esnafın dolandırıldığını söyledi. İstanbul'un ilçe belediyelerinin yetkilileri “Bizim adımıza arayıp para topluyorlar. Her gün bir çok telefon alıyoruz.” dediler. Polis tarafından dolandırıcılık olayıyla ilgili başlatılan soruşturmada önce dolandırılan işadamlarıyla konuşuldu. Şüphelinin kendisini işadamlarına belediye başkan yardımcısı olarak tanıtıp telefon ettiği ve iftar vermek için bağış topladıklarını söyledikleri öğrenildi. İşadamlarıyla 7 bin lira 15 bin lira arasında değişen rakamlarda anlaşan şüphelinin hemen parayı almaya geldiğini söylediği belirlendi. Ancak daha sonra tekrar telefon eden şüphelinin “Benim belediyede katılmam gereken çok önemli bir toplantı çıktı. Parayı almaya bir başka arkadaşı gönderiyorum. O ise kimlik numarasını verecek siz parayı ona verin ben makbuzu daha sonra size gönderirim.” dediği öğrenildi.

TAHSİLATI YENİ TANIŞTIĞI ARKADAŞLARINA YAPTIRMIŞ

Şüphelinin olaylar sırasında kahvede yeni tanıştığı kişileri kandırıp “Bir alacağım var. Sen onu dükkandan alıp gel. T.C. kimlik numarınıda oraya bırakırsın. Benim daha sonra uğrayacağımı söylersin.” diyerek tahsilatları yaptığı belirlendi. Şüphelinin bu yolla binlerce liralık dolandırıcılık yaptığı belirlendi.

"YAKALAMASAYDINIZ İFTAR VERECEKTİM"

Polis yöntemini tespit ettiği şüpheliyi yakalamak için önceki gün yaptığı baskında İ.K.'yı gözaltına aldı. Kendisini yakalayan polislere dolandırıcı olmadığını söyleyen şüphelinin “İftar vermek için hazırlık yapıyordum. Tam topladığım paraları bunun için kullanacaktım. Beni yakaladınız.” dediği belirtildi. İşlemleri tamamlanan şüpheli adliyeye sevk edildi.

(DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler