HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Başkasının evini kiralayarak dolandırdı

Antalya’da bir internet sitesinden gördüğü evi kiralamak isteyen Ercüment Halçe, kendisini ev sahibi olarak tanıtan Ahmet Y. tarafından dolandırıldı.

Muratpaşa İlçesi Güzeloba Mahallesi’nde kiralık ev arayan Ercüment Halçe, bir internet sitesinde görüp beğendiği evi kiralamak istedi.

Ercüment Halçe, ilandaki cep telefonu numarasını arayarak kendisi ev sahibi olarak tanıtan Ahmet Y. ile 30 Aralık 2015 tarihinde evin bulunduğu Prestij Evleri’nde buluştu. Halçe, kira fiyatında anlaştığı Ahmet Y.’ye 500 TL kapora vererek evi tuttu. Bir süre sonra evle ilgili bazı ayrıntıları öğrenmek isteyen Ercüment Halçe, sözde ev sahibini aradı. Ahmet Y.’ye ulaşamayan Ercüment Halçe, durumdan şüphelenerek evi kiraladığı siteye gittiğinde dolandırıldığını anladı.

EVİN GERÇEK SAHİBİ BAŞKA BİRİ ÇIKTI

Site güvenliğiyle görüştüğünü ve evin gerçek sahibinin farklı bir kişi olduğunu öğrendiğini ifade eden Halçe, "Bana evi kiralayan kişi güvenliğe adını Bayram Ö. diye kaydettirmiş. Kendisine bir daha ulaşamadım. Öğrendiğim kadarıyla bu şahıs benzer yöntemle pek çok kişiyi dolandırmış. Başkasının evini bize kiralamış. Polis merkezine giderek şikayetçi oldum. Ev kiralayacaklar bu tür durumlara karşı mutlaka dikkatli olsun. Aksi takdirde onlar da mağdur olur" diye konuştu.

AMAN DİKKAT!

Geçtiğimiz aylarda emlak sektöründe benzer şekilde dolandırıcılık haberleri yer almıştı. İddialara göre dolandırıcılar internet sitesi üzerinden piyasa değeri yüksek olan mevkilerdeki evleri, olduğundan neredeyse yarı fiyatına kiraya çıkarıyorlar. Arayan vatandaşları evi göstermemek için 'şehir dışındayım' bahanesiyle kandıran dolandırıcılar 'Evin çok talibi var, bir miktar kapora gönderirseniz evi size kiralarım' diyerek müşterilerden para alıyor ve sonra da hiçbir telefona çıkmıyor, kendilerine ulaşılamıyor.

EVİ GÖRMEDEN, EMİN OLMADAN KİMSEYE PARA GÖNDERMEYİN

Son dönemde ülkede artan dolandırıcılık olayları her geçen gün farklı bir hal alırken, dolandırıcıların hızına yetişilmiyor. Bu gibi kişilere paranızı kaptırmamak için dikkat etmeniz gereken bazı hususlar var. Bir ev kiralamak istiyorsunuz, telefonda görüştünüz ve hatta anlaştınız. Evi görmeden asla kimsenin hesabına para göndermeyin. Evi görseniz bile, bir sözleşme yapmadan hiçbir ödemede bulunmayın. Yaptığını veya yapacağınız her ödemeyi belgelendirin ve size verilen bilgilerin teyit edilmesini isteyin. Emin olamadığınız noktalarda işin uzmanlarından yardım alın.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler