HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Batan fabrikanın işçileri ayaklandı

İşveren fabrikadaki malzemeyi TIR'la kaçırınca 550 kişi işsiz kaldı.

KOCAELİ (İHA) - Gebze'de, radyatör ve trafo üretimi yapılan bir fabrikada işçi olarak çalışan 550 kişi, mesaiye geldiklerinde tüm makinaların götürüldüğünü ve fabrikanın boş olduğunu görünce şaşkına gördü. İşsiz kalan 550 kişi, fabrika önünde işverenden kendilerine gelecek haberi bekliyor.

Dilovası Organize Sanayi Bölgesi içinde faaliyet gösteren Elkim A.Ş, geçen Cuma günü işçilerin bağlı olduğu sendika ile anlaşarak 100 çalışanın işine son vermeye karar verdi. İşçilere de pazartesi günü içerideki alacakları ve tazminatları için randevu verildi. Cumartesi gecesine kadar üretimin normal bir şekilde sürdüğü fabrikadan mesai bitimiyle birlikte tasviye işlemi başladı. İddialara göre, fabrikanın önüne çekilen TIR'lara içeride radyatör üretiminde kullanılan milyon değerindeki makinalar yüklenerek götürüldü. Pazar günü haftalık tatilin ardından işe giden çalışanlar kartlarını okutamayınca boş fabrikaya girdiklerinde imalathane ve ofislerin boş olduğunu gördü. Durumun jandarma ve savcılığa bildirilmesinin ardından içeride iki aylık alacakları ve tazminatları bulunan çalışanlar fabrika önünde beklemeye başladı.

Sendika temsilcisi Yücel Bakar, haklarını sonuna kadar arayacaklarını söyleyerek 550 kişinin bir anda işsiz kaldığını belirtti. Fabrika yönetiminin çalışanlara işlerin kötüye gittiğine dair birşey söylemediği, çalışanlara cumartesi gününe kadar mesai yaptırıldığı kaydedildi.

Altı yıldır faaliyette olan fabrikanın radyatör ve trafo imalatı yaptığı kısa sürede büyüyerek 100 olan işçi sayısını 550 kişiye çıkardığı öğrenildi. Geçen aylarda ise Elkim'in yüzde 51 hissesinin başka bir firmaya satıldığı buradan TIR'lara yüklenerek götürülen makinaların da bu fabrikaya götürülmüş olabileceği iddia edildi. Fabrika çalışanları, kendilerine yeterli bilgi verilene kadar işyeri önünden ayrılmayacaklarını söyledi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler