HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

BBP'li Çayır: Paketi yetersiz buluyoruz

BBP Manavgat İlçe Başkanı Mehmet Çayır, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı 21 maddelik demokratikleşme paketini yetersiz bulduklarını söyledi.

Çayır, yaptığı açıklamada, ülkede kangren olmuş sorunların çözümünün, yamalı bohça gibi olan paketlerde değil, sivil bir anayasa yapımında olduğunu kaydetti. Kamuoyunda, paket açıklanmadan önce yüksek beklenti oluşturulduğunu belirten Çayır, Başbakan Erdoğan'ın bundan sonra yeni demokratik düzenlemeler yapması için Nevşehir Üniversitesi'nin isminin Hacı Bektaşı Veli Üniversitesi gibi Rize'deki Recep Tayyip Erdoğan ismini de değiştirerek Necip Fazıl Kısakürek Üniversitesi yaparak 'gerçek bir demokrat' olduğunu görmek istediklerini kaydetti.

Paketi, alelacele hazırlanmış bir seçim yatırımı olarak gördüklerini aktaran Çayır, ülkedeki kangren olmuş sorunların tek çözüm yolunun sivil bir anayasadan geçtiğini söyledi. Çayır, "Paketin içi boş, dağ fare doğurdu demiyoruz. Yetersiz buluyoruz. Ülkemizin demokratikleşmesi adına atılan her adımı destekliyoruz. Bunların başında kamuda başörtüsü serberstliği geliyor. Günümüzde halen insanların ne giyeceğini birilerinin tayin etmesi üzücü. 30 Mart 2014'te yapılacak mahalli seçimlerde ve 2015 milletvekilliği seçimlerinde başörtülü adayların Meclis'e girmesi için engeller kaldırılmalı. 28 Şubat'ta Merve Kavakçı'ya yapılan çirkin olayın 16 yıl sonra düzeltilmesini istiyoruz. Bu milletin ne yiyip ne içeceğine ne giyeceğine kendi hür iradesi ile karar verir. Halen günümüz dünyasında başörtülü başörtüsüz ayrımı yapmak gerçekten çağ dışı." diye konuştu.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler