HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bebeğini öldüren annenin tahliye isteği kabul edilmedi

Eskişehir'de evinin tuvaletinde doğurduğu erkek bebeğini 8 yerinden bıçaklayıp, poşete koyarak boş araziye atarak öldürdüğü öne sürülen 33 yaşındaki Sibel Uysal'ın yargılanmasıne devam edildi.

Bebeğini öldüren annenin tahliye isteği kabul edilmedi

Mahkeme heyeti, diğer çocuğunun ameliyat olacağını söyleyerek tahliye talebinde bulunan Sibel Uysal'ın istediğini kabul etmedi.

Aşağı Söğütönü Mahallesi'nde 25 Nisan 2015 tarihinde meydana gelen olayda, odun toplamaya çıkan 3 genç, boş arazide poşet içerisinde bir bebek cesedi buldu. Kadın eteğine ve paspasa sarılıp poşet içerisine konulmuş erkek bebeğe ait cesette 2'si boğazda olmak üzere toplam 8 kesi izlerine rastlandı.

POLİS,ETEKTEKİ BARKOTTAN BULMUŞTU

Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Cinayet ve Gasp Büro Amirliği ekipleri bebek cesedine sarılı olan kadın eteğinin üzerindeki barkottan İstanbul'daki üretici firmayı belirledi. Barkottaki seri numarasından eteğin Eskişehir'deki bir şirkete gönderildiği, bu şirketten de Tepebaşı Belediyesi'nin dar gelirli kişilere dağıtılmak üzere satın aldığını belirleyen polisler, belediyeden giysi yardımı alanlardan evli 2 çocuk annesi Sibel Uysal'ı gözaltına aldı. Bebeği kendisinin boş araziye atığını itiraf eden Sibel Uysal ile eşi Eren Uysal, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Sibel Uysal ve eşi Eren Uysal'ın yargılanmasına 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Duruşmaya tutuklu sanık Sibel Uysal ile geçen duruşmada tahliye edilen eşi tutuksuz sanık Eren Uysal katıldı.

TAHLİYESİNİ İSTEDİ

Ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılanan Sibel Uysal doğum yapana kadar hamile olduğunu bilmediğini, tuvaletteyken doğum yaptığını öne sürdü. Sibel Uysal, "Kordon bağını keserken bebek bir kez ağladı. Bir daha sesinin çıkmaması üzerine bebeğin öldüğünü anlayıp beze sardım ve boş bir araziye attım. Diğer çocuğum rahatsız. Çocuğumun kafatasının arkasında bir ben var ve ameliyat ile alınması lazım. Beyin ameliyatı olacak olan çocuğumun yüzde 20 yaşama şansı olduğunu söylüyorlar. 11 aydır çocuğumu göremiyorum ve ameliyat sırasında yanında olmak istiyorum. Bu nedenle tahliyemi istiyorum" dedi.

Mahkeme heyeti Sibel Uysal'ın çocuğunun ameliyat olacağına dair belgeleri mahkemeye sunmasını istedi. Heyet sanık Sibel Uysal'ın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı 29 Mart tarihine erteledi.

(DHA)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler