HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bekçinin zihinsel engelli oğluna polisten dayak

Elazığ'da Kibriye Aydıngöz, zihinsel engelli oğlu 23 yaşındaki Bilal Aydıngöz'ün okuldan eve gelirken sivil polisler tarafından dövüldüğünü ileri sürerek, savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Bekçinin zihinsel engelli oğluna polisten dayak

ELAZIĞ, (DHA) - Olay Elazığ'da 27 Nisan 2015 günü meydana geldi. Elazığ Emniyet Müdürlüğü'nde bekçi olarak görev yapan Bekir Aydıngöz'ün yüzde 51 zihinsel engelli raporu bulunan ve Tuncay Aydıngöz,Küçüközer Lisesi engelliler bölümünü bitirdi. Aydıngöz, engelli personel sınavına girmek için okulundan form aldıktan sonra evine dönerken kaçan bazı şüphelileri arayan Yunus ekipleri tarafından önü kesilerek durduruldu. İddiaya göre Aydıngöz, daha sonra olay yerine gelen sivil polisler tarafından dövüldü.

BABASI KARAKOLDAN ALDI

Vücudunda ve yüzünden morluklar oluşan Tuncay Aydıngöz, polisler tarafından Merkez Polis Amirliği'ne götürüldü. Aydıngöz, hiç bir suçunun olmadığını ve emniyette bekçi olarak görev yapan Bekir Aydıngöz'ün oğlu olduğunu anlattı. Bunun üzerine haber verilen bekçi Bekir Aydıngöz, karakola gelerek aldığı oğlunu Elazığ Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürdü. Hastaneden verilen raporda, "Darp nedeniyle yapılan tetkikte sağ göz üzerinde yüzde 5 boyutunda kanlanma mevcut. Sağ gözde total blefarit göz konsültasyon yapıldı. Şu anlık hayati tehlikesi yoktur. Göz hastalıkları uzmanının görmesi uygundur" denildi.

Bunun üzerine Fırat Üniversitesi Hastanesi'ne sevk edilen Bilal Aydıngöz'ü muayene eden doktorlar, "Sağ göz etrafında darbe bağlı hematon, 5x5 cm kan toplanma, göz içinde hücrelerde kanama, göz iç duvarı kemiğinde kırık, gözde yüzde 80 görme kaybı mevcuttur" şeklinde rapor verdi. Alınan raporun ardından anne Kibriye Aydıngöz, Cumhuriyet Savcılığı'na giderek, oğullarını döven polisler hakkında suç duyurusunda bulundu.

Yunus ekiplerinin kendisinin durdurduktan sonra gelen sivil polis ekiplerinin dövdüğünü söyleyen Bilal Aydıngöz, "Gelen sivil polis vurmaya başladı, yerde de tekmelediler. Sonra ekip otosuna attılar, karakola götürdüler beni. Buz verdiler ellerim titriyordu, tutamadım. Bana vuran polis eğilip baktı yüzüme, 'bu bekçi Bekir'in oğlu Bilal' dedi ve telefonunu çıkararak babama haber verdi" dedi.

"ÖZÜR DİLERİM YANLIŞLIKLA DÖVDÜM"

Bilal Aydıngöz'ün annesi Kibriye Aydıngöz, oğlunu döven polisin, eşinin arkadaşı olduğunu belirterek,"Copla vurup, elmacık kemiğini kırmış, yerde tekmeleyip küfür etmiş" dedi. Oğlunun hiç bir olaya karışmadığını kaydeden Kibriye Aydıngöz, şunları anlattı:

"Oğlumokuldan eve gelirken, bunlar başkalarını arıyorlarmış, oğlum da kaldırımda yürüyormuş. Polis geldi bana dedi ki, 'Teyze valla biz yanlışlıkla vurduk, özür dileriz' dediler. Hastaneye geldi, 'karakola baskın yapan çocuklar vardı, biz onları kovalıyorduk, yanlışlıkla vurduk' dediler. Bilal yüzde 51 zihinsel engelli. Kalp rahatsızlığı var. Bu olaydan sonra gözünde yüzde 90 görme kaybı var. İki ayrı hastanelerdeyiz tedavisi sürüyor."

Anne Kibriye Aydıngöz, şikayetten sonra oğlunu döven polisin açığa alındığının kendilerine söylendiğini ancak sadece yerinin değiştirildiğini öğrendiklerini belirterek, "Emniyet Müdürü'nden de şikayetçiyim. Merkez karakolundan, Yunus ekiplerinden, o gün görevde olan ekiplerden şikayetçiyim. Savcılığa suç duyurusunda bulunduk, soruşturma sürüyor. Copla ve yumrukla vurulduğu için gözünün arka tarafında ezilme olmuş, doktorlar söylüyor bana. Benim çocuğuma bir geçmiş olsun telefonu dahi açmadı Emniyet Müdürü. Bir polis çocuğu olsa seferber oluyorlar" dedi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler