HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Belediyeden atılan işçinin fotoğraflı intikamı

İşten çıkarılan Ülker Topçu, sahilden kepçelerle alınan deniz kumunun belediyeye ait kamyonlara yüklenmesinin fotoğraflarını çekip Karasu Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundu.

Sakarya'nın Karasu İlçe Belediyesi'nde taşeron firmada çalışırken 8 ay önce işten çıkarılan Ülker Topçu, sahilden kepçelerle alınan deniz kumunun belediyeye ait kamyonlara yüklenmesinin fotoğraflarını çekip Karasu Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundu.

Topçu denizden alınan kumun inşaatlarda kullanıldığını iddia etti.Karasu Belediyesi'ne iş yapan taşeron firmada çalışırken 8 ay önce işten çıkartılan 2 çocuk babası Ülker Topçu, Karasu Cumhuriyet Savcılığına yaptığı suç duyurusunda, Karasu Belediyesi'ne ait 54 PA 723 plakalı kamyona Karadeniz sahil şeridinde kepçeyle deniz kumu yüklendiğini ve bu kumun da inşaatlarda kullanıldığını iddia etti. Topçu dilekçesinde şöyle dedi:"Karasu Belediyesine ait kamyonların her sabah Karasu Limanı'nın batısındaki sahilde kum yükleyerek taşıdıklarını belediyedeki arkadaşlarım söyleyince bölgeye gittik.

Burada resmi plakalı belediyeye ait kamyonlara sahilden kum yüklediğini gördüm. Yanımda taşıdığım fotoğraf makinesiyle fotoğrafladım. Ardından emniyeti aradık. Bir süre sonra polis ekibi geldi ve kum taşıyan kamyonları durdurdu. Ancak kum taşınan kamyonlara ve onlara yükleme işini yapan iş makinelerine ve çalışanlara herhangi bir işlem yapılmadı. Ben yasalara aykırı bir durum olduğunu düşündüğüm için savcılığa başvurdum." Topçu, Adapazarına gelerek Karasu Belediyesi'ne ait kamyonla sahilden deniz kumu alınmasıyla ilgili fotoğrafları da basın kuruluşlarına verdi.

BELEDİYE: YOL ÇALIŞMASI İÇİN ALINIYOR

Karasu Cumhuriyet Savcılığı eski belediye çalışanının şikayeti üzerine soruşturma başlatırken, Karasu Belediyesi ise bölgede yol çalışması yapıldığını bu kapsamda da kum alındığını açıkladı. Belediye yetkilileri, "İlçemizde bulunan yeni mahallede yol çalışması yapılıyor. Çalışma nedeniyle bölgeden alınan kumlar daha sonra kullanılmak üzere şantiyeye getiriliyor. Tamamen yol çalışması nedeniyle yapılmıştır. Ayrıca kum alınan yer sahile 300- 400 metre uzaklıktadır. Polis ihbar üzerine kum alınan bölgeye gelip tutanak tutmuştur" dedi. (DHA)

Tüm haberler

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler