HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Beratcan'ın annesi yeniden gözaltına alındı

Tuzla'da ormanlık alandaki su kanalında cesedi bulunan 10 yaşındaki Beratcan Karakütük'ün öldürülmesine ilişkin soruşturmada, anne Türkan karakütük yeniden gözaltına alındı.

Katil zanlısı servis şoförü Ersin Kaşıkçı ve Beratcan'ın annesi Türkan Karakütük, önceki gün "tutuklama" talebiyle mahkemeye sevk edilmiş, mahkeme Kaşıkçı'yı tutuklayıp cezaevine gönderirken, şüpheli anne serbest bırakılmıştı.

Ancak soruşturmayı yürüten savcı, anne Türkan Karakütük'ün serbest kalması üzerine, kararı veren Anadolu 2. Sulh Ceza Mahkemesi'ne başvurarak, "tutuklamaya yönelik yakalama kararı" çıkarılmasını talep etti. Anadolu 2. Sulh Ceza Hakimliği ise bu talebi reddederek, itiraz dilekçesini değerlendirilmek üzere bir üst mahkeme olan Anadolu 3. Sulh Ceza Hakimliği'ne gönderdi.

Savcının itirazını inceleyen Anadolu 3. Sulh Ceza Hakimliği, talebi yerinde görerek, anne Türkan Karakütük hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarılmasına karar verdi.

BERATCAN'IN ANNESİ KADIN SIĞINMA EVİNDE GÖZALTINA ALINDI

Önceki gün serbest bırakıldıktan sonra Ataşehir'deki bir kadın sığınma evinde kaldığı öğrenilen Türkan Karakütük, Anadolu 3. Sulh Ceza Hakimliği'nin savcının talebi üzerine verdiği "tutuklamaya yönelik yakalama kararı" üzerine polis ekibi tarafından akşam saatlerinde gözaltına alındı. Anne Karakütük, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra saat 23.00 sıralarında Gayrettepe'deki Asayiş Şube Müdürlüğü'ne getirildi.

Türkan Karakütük'ün geceyi nezarette geçireceği, yarın sabah da Anadolu Adliyesi'ne sevk edileceği öğrenildi.

ZANLI SERVİS ŞOFÖRÜNÜN CEZASI NE OLUR?

Hukukçular, servis şoförü Kaşıkçı’nın ağırlaştırılmış müebbet alacağını kaydetti. Hukukçular, annenin ceza almamasının ise olay ile ilgisinin olmadığını ispat etmesine bağlı olduğuna vurgu yaptı. Ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasında tahliye umudu ise yok.

Beratcan'ın ailesinin evini basmışlardı

Beratcan cinayetinde ortaya çıkan detay, çevrede yaşayan vatandaşları da sinirlendirmiş. Hikayeyi televizyon haberlerinden izleyen bir grup öfkeli vatandaş, toplanarak Karakütük ailenin evini basmıştı.

Beratcan'ın okuldaki son görüntüleri ortaya çıktı

10 yaşındaki Beratcan Karakütük'ün kaybolduğu gün okuldaki son görüntüleri ortaya çıktı.

Okulun güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde, Beratcan sırtındaki okul çantasıyla koridorda yürüyor ve okulun kapısından çıkıyor. 10 yaşındaki çocuk daha sonra başına geleceklerden habersiz katil zanlısı Ersin Kaşıkçı'nın aracına biniyor.

DHA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler