HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Beratcan'ın katili cinayeti itiraf etti

Kartal'da kaybolduktan 15 gün sonra Tuzla'da cesedi bulunan 10 yaşındaki Beratcan'ın katil zanlısı E.K, cinayeti itiraf etti. Cinayetle ilgili korkunç iddialar var.

İstanbul'da kaybolmasından 15 gün sonra Tuzla’da cesedi bulunan 10 yaşındaki Beratcan Karakütük'ün katil zanlısı E.K. verdiği ifadede vahşi cinayetin sebebini ve cinayeti nasıl işlediğini anlattı.

E.K. Beratcan'ın annesiyle ilişkisi olduğunu, Beratcan'ın bu ilişkiyi fark etmesi üzerine kimseye söylememesi için anneyle birlikte küçük çocuğu öldürdüğünü iddia etti. Zanlı, annenin de olayda suç ortağı olduğunu öne sürerken, annenin ise zanlı ile ilişkisini doğruladığı ancak oğlunun öldürülmesinden haberi olmadığını iddia ettiği öğrenildi.

Beratcan Karakütük, Kartal'da 9 Mart'ta kayboldu, olayın anlaşılmasının ardından ailesi polise başvurdu. Asayiş Şube ve Çocuk Şube Müdürlüğü ekipleri kaybolduğu gün Beratcan'ı, okuldan annesini de tanıyan servis şoförü E.K’nın aldığını belirledi.

E.K’nın cep telefonu sinyali ve aracının GPS kayıtlarından yola çıkan ekipler Beratcan'ın cesedini, kaybolduktan 15 gün sonra Tuzla'da su kanalında buldu.

Katil zanlısı E.K.

Yapılan incelemede, Beratcan'ın boğularak öldürüldükten sonra su kanalına atıldığı belirlendi. Asayiş Şube Cinayet Büro ekipleri, E.K.'nin Gaziosmanpaşa'da kız arkadaşı olduğunu belirledi.

EVE GİRERKEN YAKALANDI

Bu adrese gidebileceği değerlendirildikten sonra ekipler, adres çevresinde önlem aldı. Dün akşam saatlerinde, Anadolu Yakası'ndan Avrupa Yakası'na geçtiği yönünde bilgi alınan E.K., kız arkadaşının evine girdiği sırada operasyon başlatıldı.

E.K. burada gözaltına alındı. Sorgulanmak üzere Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. E.K.’nın verdiği ifade ve yeni bulgular doğrultusunda Beratcan'ın annesi Türkan Karakütük'te sabah saatlerinde evinde gözaltına alınarak emniyete getirildi.

Gayrettepe Asayiş Şube Müdürlüğü'ne getirilen Türkan Karakütük, bir süre sonra sağlık kontrolüne götürülmek için emniyetten çıkarıldı. Karakütük sağlık kontrolünün ardından tekrar Gayrettepe Asayiş Şube Müdürlüğü'ne getirildi.

Bu arada baba Ergun Karakütük de bilgisine başvurulmak üzere emniyete getirildi.

ZANLI CİNAYETİ İTİRAF ETTİ: KAFASINI 10 DAKİKA SUYUN İÇİNDE TUTTUM

Zanlı E.K, öğrenildiğine göre polise şu ifadelerde bulundu:

"Annesiyle 6 yıldır birlikteliğimiz vardı. Beratcan bir süre önce bizi birlikte gördü. Ardından, ’babasına söyleyeceğini belirterek’ annesinden para istemeye başladı. Bende ona birçok hediye alıyordum. Bir süre böyle gitti fakat daha sonra, ’babama söyleyeceğimi sizi’ demeye başladı. Bir gün annesi beni arayarak, 'Bizi gördü çocuğu ortadan kaldıralım' dedi. Bunun üzerine ben de plan yaptım. Olay günü okul çıkışında çocuğu bir bahaneyle servise aldım. Ellerini ve ayaklarını bağladım, ağzını bantladım. Daha sonra minibisün arkasındaki bagaj bölümüne yerleştirdim Çocuk arkada iken bir başka servisi dağıttım. Bir söre sonra da Tuzla’daki su kanalına götürdüm, kafasını 10 dakika suyu içinde tuttum. Öldüğüne ikna olunca orada bırakıp ayrıldım ve annesine işi bitirdiğimiz mesajını attım."

ANNE İLİŞKİYİ DOĞRULADI AMA...

Anne Türkan Karakütük’ün ise, şüpheli ile birlikteliğini kabul ettiği ancak, "Kendisinden ayrılmak istiyordum. Bunu kendisine söyledim. Çoluğumu çocuğumu öldürmekle tehdit etti. ’Ayrılırsan seni yakarım’ diyordu. Çocuğumu öldürmek istediğimi söyleyerek beni de suçuna ortak etmek istiyor" dediği öğrenildi. Ersin Kaşıkçı ve anne Türkan karakütük daha sonra Asayiş Şube Müdürlüğü’nden Adliyeye sevk edildi.

Okul dönüşü eve gelmeyen Beratcan, uzun süre aranmış fakat izine rastlanılamamıştı.

DHA/İHA

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler