HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Beş Temmuz İlkokulu Müdürü görevinden alındı

15 kişinin yaşamını yitirdiği kazanın ardından Hatay'ın İskenderun ilçesindeki Beş Temmuz İlkokulu Müdürü Fikret Türkoğlu, soruşturma nedeniyle görevinden alındı.

Osmaniye'de gezi dönüşü öğrenci, öğretmen ve velileri taşıyan midibüsün sulama kanalına devrilmesi sonucu 15 kişinin yaşamını yitirdiği kazanın ardından Hatay'ın İskenderun İlçesi'ndeki Beş Temmuz İlkokulu Müdürü Fikret Türkoğlu, soruşturma nedeniyle görevinden alındı.

Hatay'ın İskenderun İlçesi'ndeki Beş Temmuz İlkokulu 3-A öğrencileri, öğretmen ve velilerinden oluşan grup, 5 Haziran'da Osmaniye'deki Karatepe Müzesi ve Aslantaş Milli Parkı'na düzenlediği geziden dönerken Ferruşah Eşen yönetimindeki 31 KLY 69 plakalı midibüs Cevdetiye Beldesi'nde bir otomobile çarptıktan sonra DSİ'nin sulama kanalına uçtu. Kazada sürücü Ferruşah Eşen ile birlikte velilerden Sultan Keyik (35), çocukları Beritan Keyik (9) ve Baver Keyik (7); Hayriye Nur Seviner (32), boşandığı eşinden olan kızı Nehir Uludağ (9); öğrenci velisi Meral Sarı, Müzeyyen Keskin ile kızı Yağmur Keskin (9), Sevgi Ayas ile oğlu Umut Ayas (9), bir öğrencinin kardeşi olan Merve Gül Pembe, Bahadır Karakurt (5) ve öğretmen Ahmet Cebeci yaşamlarını yitirdi, 26 kişi de yaralandı. Kaza sonrası 25 kişi, hastanelerdeki tedavilerinin ardından taburcu edilirken, İskenderun Devlet Hastanesi Yoğun Bakım Servisi'nde yaşam mücadelesi veren Hüseyin Eşen ise geçtiğimiz gün hayatını kaybetti.

Kazanın ardından Milli Eğitim Bakanlığı müfettişlerinin yaptığı soruşturma nedeniyle Beş Temmuz İlkokulu Müdürü Fikret Türkoğlu görevden alındı. Türkoğlu'nun görevine öğretmen olarak devam edeceği kaydedildi.

DHA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler