HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Beşiktaş'ta toprak kayması

Beşiktaş, Arnavuktöy Mahallesi, Sekmanlar Caddesi üzerinde bulunan iki katlı binada, toprak kayması nedeniyle göçük meydana geldi.

Beşiktaş Arnavutköy'de iki katlı bir binanın ikinci katı toprak kayması nedeniyle çöktü. Çökme sırasında binada kimsenin olmaması büyük bir faciayı önledi.

Toprak kaymasından görüntüler için TIKLAYIN

Olay, saat 06.00 sıralarında Beşiktaş Arnavutköy Sekbanlar Caddesi üzerindeki iki katlı bir binada meydana geldi. Gece saatlerinde süren yağış nedeniyle toprak kayması meydana geldi. Kayan toprak iki katlı bir binanın ikinci katına düştü. Kaymanın etkisiyle binanın ikinci katı çöktü. Olayın yaşanması üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. İhbar üzerine olay yerine gelen itfaiye ekiplerinin yaptığı araştırma sonucunda binada kimseye rastlanmadı. Heyelan sırasında binada kimsenin olmaması ise büyük bir faciayı önledi.

Öte yandan katın çökmesi nedeniyle kattaki eşyalarda dışarıya saçıldı. Olaydan sonra halen daha toprak parçalarının kaydığı gözlenirken, yeşil alandaki ağaçların devrildiği, çimlerin ise birbirinden ayrıldığı görüldü.

Polis ekipleri olayla ilgili incelemelerini sürdürüyor. (İHA)

BÖLGENİN TAHLİYESİ GÜNDEME GELEBİLİR

Beşiktaş Arnavutköy'de yaşanan toprak kayması sonrası olay yerine gelen Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, "Toprak kaymasından etkilenen aileleri yeni ikametlerine taşıyacağız" dedi.

Beşiktaş'ta yaşanan toprak kayması nedeniyle olay yerine gelen Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar toprak kaymasından etkilenen ailelerle görüştü. Hazinedar “Çok önemli bir facia önlenmiş oldu. Gece bizim nöbetçi ekiplerimiz olayın farkına varıyorlar ve bölgedeki evlerin boşaltılmasını sağlıyorlar. Bu nedenle önemli bir kayıp olmadan olay geçti. Şimdi yağmur durduğu için bölgede herhangi bir tehdit söz konusu değil.

Büyükşehir Belediyesi ve Yıldız Teknik Üniversitesi'nden bir ekiple zemin çalışması yapıp, bölgeye hızla müdahale edeceğiz. Belki de bölgenin tahliyesi gündeme gelebilir. Burada muhakkak bir düzenleme yapmamız gerekiyor. Burada toprak kaymasından mağdur olan aileleri Arnavutköy muhtarlığı ile yeni ikametlerine taşıyacağız. Onlara destek vereceğiz. Buradaki toprak kayması ilk değil. Daha önce de olmuştu. Ama dar bir bölgedeydi. Şimdi dört ev etkilenmiş" dedi. Bir süre olay yerinde incelemelerde bulunan Murat Hazinedar daha sonra olay yerinden ayrıldı. (DHA)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler