HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bin 500 polisle "torbacılara" şafak operasyonu

Adana'da uyuşturucuyu bitirmekte kararlı olan emniyet müdürlüğü, bir haftada ikinci kez şafak vakti bin 500 polisle helikopter destekli operasyon düzenledi.

Bin 500 polisle "torbacılara" şafak operasyonu

Edinilen bilgiye göre Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne bağlı Narkotik Şube Müdürlüğü, merkez Seyhan ilçesine bağlı Yenibey ve Barbaros Mahallesi'nde "torbacı" diye tabir edilen zehir tacirlerinin gençleri zehirlediği bilgisine ulaştı. Bunun üzerine polis Cumhuriyet Savcılığı'ndan gerekli izinleri alarak 26 ayrı adrese eş zamanlı operasyon planı yaptı.

EMNİYET MÜDÜRÜ BİZZAT YÖNETTİ

Adana Emniyet Müdürlüğü ve şehrin belirlenen 3 noktasında gece saat 03.30'da bir araya gelen Adana Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele'den Sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcısı Kenan Çayır, Asayişten Sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcısı Mehmet Türkoğlu girilecek adreslere yapılacak olan baskını planladı. Zeybek, operasyonu bizzat yöneterek torbacılara yapılacak baskını anbean takip etti. Yapılan planın ardından saat 04.45'te üç ayrı noktadan aralarında özel harekat ve çevik kuvvet polisinin de bulunduğu bin 500 polis harekete geçti. Eş zamanlı olarak helikopter desteği de alan polisler 26 ayrı adresi bastı. Özel harekat polisleri stratejik noktalarda koç boynuzu ile kapıları kırarak evlere girdi. Daha sonra narkotik köpeği "Marko" ve polisler evlerde arama yaptı. Yapılan aramada çok miktarda esrar, hap ve eroin ele geçirildi.

NÖBETÇİ TORBACI POLİSİ BİLE ŞAŞIRTTI

Baskın sırasında polis, bir kahvehanenin açık olduğunu fark etti. Hemen narkotik polisleri kahvehaneye baskın düzenledi. Yapılan baskında kahvehanede "Marko" narkotik köpeği yaptığı aramada eroin buldu. Polis kahvehanenin nöbetçi eczane gibi çalıştığını, 24 saat açık tutularak gece gelen müşterilere de eroin ve esrar temin ettiğini belirledi. Kahvehanede polis dedektörle silah ve tabanca araması da yaptı. Kahvehanede bulunan iki kişi gözaltına alındı.

TABURE ALTINA UYUŞTURUCU ZULASI

Marko, bir evde yaptığı aramada banyo olarak kullanılan bölüme tepki verdi. Köpek banyo ortasında duran tabureye aşırı derecede tepki verince polisler tabureyi incelemeye aldı. Tabure ters çevrildiğinde alt kısmına naylon ile zula yapıldığı ve içine paketlenmiş halde satışa hazır uyuşturucu maddelerin konduğu görüldü. Zanlıların tabureyi gündüz dükkanın önüne koyduğu, gelen müşterileri otururken alttan esrar ya da eroini verdikleri belirlendi. Bu evde yapılan aramada 1 çalıntı mobilet, 2 pompalı tüfek bulundu. Ev sahipleri gözaltına alındı.

ÇELİK YELEK BİLE ÇIKTI

Yapılan operasyonda aranan 3 şahısla birlikte 20 kişi gözaltına alınırken, 5 pompalı tüfek, 5 tabanca ele geçirildi. Pompalı tüfek ve tabancanın yanı sıra yapılan aramalarda sallama diye tabir edilen bıçak bulundu. Bir evde yapılan aramada ise polisin kullandığı çelik yeleğin çıkması polisi bile şaşkına çevirdi. Polis çelik yeleğe el koydu.

BİR HAFTADA İKİNCİ TORBACI OPERASYONU

Adana Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, zehir tacirlerinin gençleri zehirlemesinin önüne geçmeye kararlı olduğunu gösterdi. Göreve gelmesinin üzerinden yaklaşık 6 ay geçmesine rağmen art arda narkotik operasyonu yaptıran Zeybek son bir haftada ikinci operasyona imza attı. Geçen hafta da Hürriyet Mahallesi'ne narkotik operasyonu yapılmış çok miktarda uyuşturucu ele geçirilmiş ve çok sayıda kişi gözaltına alınmıştı. Operasyonların devam edeceği Adana'da uyuşturucuyu bitirene kadar mücadele edileceği sinyali verilirken, polis operasyon yaptığı yerlerden çıkmayarak sokak aralarında beklemeye devam ediyor. (İHA)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler